Menu
Actueel

Nieuws en pers

Van frisse start tot hartverwarmende dag

vrijdag 21 april 2017

Studenten van het Regio College in Purmerend actief tijdens de koningsspelen in het Leeghwaterpark in Purmerend

Om 8.45 staan de eerste kinderen van groep 1 en 2 van basisschool de Toermalijn te trappelen van ongeduld bij kinderboerderij “de Ridder” om deel te nemen aan zaklopen, de eierrace, varkentjes verplaatsen, hoefijzer werpen en nog veel meer. Hierbij enthousiast begeleid door 20 studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn, leerjaar 2 en studenten van de opleiding Pedagogisch Werk, leerjaar 1. Dit alles onder de bezielende leiding van Aram Bakr, werkzaam bij SPURD, de sportorganisatie in Purmerend, die deze dag voor 5100 kinderen van verschillende basisscholen in Purmerend organiseert.

Ondertussen staat zijn collega Lorenzo Wedage met 10 studenten bij het Amfitheater kinderen uit groep 1 en2 van OBS de Delta te begeleiden bij onder andere jongleren, ringwerpen en balanceren. Soms best lastig, maar zeer geconcentreerd en met de juiste begeleiding krijgen de kinderen het voor elkaar.

Een uur later staan er al weer kinderen van andere basisscholen klaar en dat gaat de hele dag zo door.

8 studenten staan de hele dag verse groente te snijden en uit te delen bij alle activiteiten in het Leeghwaterpark. Sommigen zijn verkleed als mascottes Druppie en Koning Leeuw van JOGG (Jongeren op gezond gewicht).

Om 15.00u. gaan de laatste kinderen van OBS Het Baken, Oeboentoe en Kawama enthousiast huiswaarts.

Wij ruimen op en kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag. “Super” gedaan!


Fotograaf: Ellen van der Pas
Koningsspelen Purmerend

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen