Menu
Actueel

Nieuws en pers

Valt unieke samenwerking tussen bedrijven en Regio College in de prijzen?

dinsdag 14 maart 2017

Food & Proces Tech Campus genomineerd voor Pro-Motor award

Wie wint de Pro-Motor award 2017? De Food & Proces Tech Campus, met opleidingen van roc Regio College, is genomineerd voor deze landelijke award. In totaal heeft de jury uit 15 innovatieve projecten 5 projecten genomineerd. Dit zijn projecten die laten zien hoe verrassend en vernieuwend het beroepsonderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven is. Projecten die uitblinken in hoe beide partijen elkaars kansen weten te benutten èn te versterken. Op 23 maart maakt de jury in Amsterdam, onder leiding van Ab van der Touw van Siemens, bekend of de Food & Proces Tech Campus met de Pro-Motor award naar huis gaat.


Bijzondere samenwerking met prachtig resultaat
De Food & Proces Tech Campus is een uniek initiatief voor en door gedreven ondernemers die tegen de stroom in opereren en vol hebben gehouden, binnen een sector waar bedrijven van nature niet met elkaar samenwerken. Het Regio College, het vmbo in Zaandam en 17 bedrijven uit Noord-Holland hebben in 2012 met het oprichten van de Food & Proces Tech Campus de handen ineengeslagen. Kern van dit project is de opzet en inrichting van een techniekcampus met een praktijkhal in Zaandam. Daarmee kon een nieuw pakket van dagopleidingen met veel praktijk voor  food/procesopleidingen op mbo-niveau voor een nieuwe doelgroep ontstaan en is instroom vanuit het vmbo mogelijk gemaakt. Hiermee is de kennis gebundeld, nieuw beroepsonderwijs tot bloei gebracht, worden jongeren opgeleid en banen voor hen binnen de deelnemende bedrijven mogelijk gemaakt. De Food & Proces Tech Campus speelt hiermee in op de grote behoefte aan food- en procesoperators.

Pro-Motor award
De Pro-Motor award wordt ondersteund door het Platform Bèta Techniek. De Pro-Motor award is de prijs die één keer per jaar wordt uitgereikt aan een ambitieus idee om zo kwaliteit te belonen en innovatie te stimuleren bij de deelnemende centra, waarbij beroepsonderwijs en bedrijven samenwerken aan de kenniseconomie van Nederland.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen