Menu
Actueel

Nieuws en pers

Update coronacrisis: per 15 juni beperkte verruiming maatregelen op locatie

woensdag 20 mei 2020

Mbo-scholen kunnen vanaf 15 juni weer beperkt praktijkonderwijs verzorgen op locatie. Dat vertelde het kabinet op 19 mei tijdens de persconferentie. Een maatregel die het kabinet al eerder had aangekondigd.

Volgende stap
Voor het Regio College betekent dit een volgende stap in de verruiming van de mogelijkheden. Let op: dit betekent niet dat al het praktijkonderwijs op locatie weer start. Het gaat hier om een beperkt aantal opleidingen dat praktijkonderwijs aanbiedt. Mocht dit voor jouw opleiding het geval zijn, dan ontvang je via je loopbaancoach of docent hiervoor een uitnodiging. Daarnaast blijven we examens voor diplomakandidaten op locatie organiseren en kunnen studenten die daarvoor uitgenodigd worden op school studeren.

Voorbereidingen start schooljaar
Momenteel werken we hard aan de voorbereiding voor het volgende schooljaar. We gaan ervan uit dat we ons onderwijs nog niet volledig op school zal plaatsvinden, veel lessen zul je nog op afstand volgen. Maar er zal stap voor stap meer ruimte komen, afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus. Bij de voorbereidingen richten wij ons nu op de inrichting en organisatie van de 1,5 meter school en gespreide aanwezigheid van studenten en medewerkers.

Samen maken we het mogelijk
Mocht je naar school komen, neem dan nog even de afspraken door die dit mogelijk maken. Deze afspraken vind je in het protocol op de DLWo.

Natuurlijk blijft gelden:

  • Heb je verkoudheidsklachten, blijf dan thuis.
  • Was je handen regelmatig.
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Vermijd drukte.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.

Het mag niet te druk worden in de bussen en treinen. Daarom vragen we je met klem om zoveel mogelijk op de fiets of te voet te komen en op de tijden dat je op school moet zijn.

Check regelmatig de dlwo/ informatie over corona voor studenten voor de laatste updates. We wensen jullie heel veel succes en hou vol.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen