Menu
Actueel

Nieuws en pers

Winnaars zijn Rosalie Kats en Tuna Kinik!

vrijdag 24 mei 2019

Gedreven, vol passie en ondernemend stond student Rosalie Kats maandag 20 mei op het podium tijdens het mbo Uitblinkersgala van roc Regio College. Rosalie werd uit drie finalisten gekozen tot Uitblinker van het Regio College 2019. Tuna Kinik werd uit 10 finalisten gekozen tot Docent van het jaar. Tijdens een feestelijke avond in het Zaantheater werden studenten én medewerkers die zich op verschillende manieren keihard inzetten voor het mbo, in het zonnetje gezet.

Winnaars Uitblinkersgala 2019 Marcovanammers Fotografie 1 (1)

Foto: Tuna Kinik en Rosalie Kats (Marco van Ammers Fotografie)

Het Uitblinkersgala werd op spectaculaire wijze geopend met maar liefst twee spetterende optredens van danseressen van de Juvat Dance Academy. De vol trotse Juvat Westendorp wist hierna als presentator van de avond het publiek voor zich te winnen. Het hele publiek was aan het dansen terwijl Juvat hen dansmoves aanleerde. De drie finalisten Levi Stuurman, Rosalie Kats en Yentl Sachs kregen het publiek stil met prachtige pitches op het podium waarna telkens luid werd geapplaudisseerd.

Rosalie, student Apothekersassistent, wist het publiek en de jury voor zich te winnen met haar pitch over haar toewijding om elkaar (studenten) te motiveren om betere en positieve resultaten te behalen. Zo heeft ze een coachingsgroep ‘CoachIT’ met medestudenten opgericht die elkaar en andere studenten motiveren. Op de manier willen zij studenten het beste uit zichzelf laten halen. Levi, student Applicatieontwikkelaar, die zich hard inzet voor gelijke behandeling van iedereen en respect vraagt voor elkaar, ongeacht of studenten een beperking hebben of niet. Als laatste schitterde student Manager Retail Yentl op het podium. Zij is als zeventienjarige bezig met het starten van een eigen onderneming in trendy en duurzaam inpakpapier.

Terwijl het publiek mocht stemmen op hun favoriete finalist zorgde student Sonja Spierdijk voor een prachtige akoestisch nummer. Na een korte pauze kreeg zangeres Kimberly Maasdamme (The voice of Holland) het publiek aan het dansen met een geweldig optreden. Daan Horak, finalist Uitblinker van het jaar 2018, riep studenten Melanie Brevé en Maarten Telleman op het podium om hen uit te roepen tot Ambassadeurs van het Regio College. Hierna was het tijd om de conciërges in de spotlights te zetten! Zij werden geroemd voor hun onvoorwaardelijke inzet voor het Regio College. Vervolgens maakte Hasan Ersintepe, docent van het jaar 2018, de docenten van het jaar bekend maken. Ramazan Temirci ging er met de 3e plaats vandoor, de 2e plaats was voor Melike Guclu en ‘Docent van het jaar 2019’ werd Tuna Kinik!

Het slot van de avond was uiteraard heel spannend…welke student zou de Uitblinker van het Regio College 2019 worden. De diversiteit van de kandidaten maakt het een lastige opgave voor de jury, die bestond uit Uitblinker van het jaar 2018, Mitchell Boldewijn, Hannie Jager (Rabobank Zaanstreek) en Iwan Sombroek (Playing for Succes AZ Alkmaar). Het publiek én de vakjury kiezen uiteindelijk unaniem Rosalie Kats als Uitblinker van het jaar 2019!

 

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen