Menu
Actueel

Nieuws en pers

Tweede Kamerlid El Yassini bezoekt Regio College

maandag 4 maart 2019

IMG 3245 Bewerkt

“Als je doet wat je droomt, hoef je geen dag meer te werken.” Met deze uitspraak trapte Zohair El Yassini, Tweede Kamerlid (VVD) vandaag zijn werkbezoek aan het Regio College in Zaandam af. Wat El Yassini betreft werkt hij dus niet meer sinds hij tweede kamerlid is, volgens hem de leukste baan van de wereld.  Dat gevoel wenst hij iedere mbo-student in Nederland toe. Met het mbo-onderwijs in zijn portefeuille, bezoekt hij alle mbo-instellingen in Nederland. Inmiddels heeft hij er 42 bezocht en is vandaag het Regio College aan de beurt. “Dat ik me mag inzetten voor het mbo is een voorrecht”, vertelt El Yassini. ”De combinatie van opleiden tot goed vakmanschap, praktisch ingestelde docenten, en de relatie met het bedrijfsleven is prachtig. Maar wat het mbo vooral bijzonder maakt, is de rol die het pakt niet alleen goed opgeleide, maar ook gave mensen voor de maatschappij af te leveren.” 

Mbo-ambassadeur en studentenraad

Op uitnodiging van mbo-ambassadeur voor het Regio College Mitchell Boldewijn en voorzitter van de studentenraad Rosalie Kats, kwamen El Yassini en ook Stephanie Onclin en Marianne de Boer (beiden VVD-raadsleden Zaanstad) een vandaag kijkje nemen. Uitdrukkelijk hadden de gasten gevraagd zoveel mogelijk in gesprek te willen met studenten en docenten.

 Op bezoek in de onderwijspraktijk

IMG 3238 BewerktOnder leiding van Mitchell en Rosalie bezochten de gasten praktijklessen van verschillende opleidingen, uiteenlopend van niveau 2 t/m niveau 4. Zij maakten een simulatie les mee bij de opleiding administratief medewerker, waar studenten in een digitale omgeving administratieve taken voor een fictief bedrijf uitvoeren. Hierop volgde een gesprek met studenten van de opleiding managementassistent, waar niet alleen de opleiding en hun toekomstplannen aan de orde kwamen, maar ook het reilen en zeilen van de Nederlandse politiek. Bij de opleiding medewerker beheer ICT haalde El Yassini onder de kundige leiding van studenten Brendon Edmonds en Daan Kranstauber een computer uit elkaar. Raadsleden Onclin en De Boer lieten zich ondertussen bijpraten over de software kant van de opleiding. De rondleiding werd afgesloten in de praktijkruimte van de opleiding tandartsassistente. Kortom, een divers kijkje in de mbo-keuken.

 Speeddaten

Na de lesbezoeken was het tijd voor de speeddates. Korte een-op-een gesprekken tussen de gasten en directie met studenten en docenten over kansen op de arbeidsmarkt, studiekosten en de invoering van de rekentoets. Met de overhandiging van een boom vol kaartjes met vragen, wensen en ideeën van studenten en docenten sloot El Yassini zijn werkbezoek af en vertrok naar Den Haag. 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen