Menu
Actueel

Nieuws en pers

Trots: Ricky Broekhoff en Robin Ruiter Nederlands Kampioen straatmaken

maandag 5 maart 2018

Wij zijn supertrots op onze studenten Ricky Broekhoff (25) uit Hoofddorp en Robin Ruiter (21) uit Heerhugowaard! Zij werden op zaterdag 3 maart het winnende team van de Skills Heroes finale straatmaker en mogen zich daarmee Nederlands kampioen noemen! Het is het tweede jaar op rij dat onze studenten er met de kampioenstitel vandoor gaan. 

Rick en Robin, beide studenten van het Regio College in Heerhugowaard en werknemers van SPG Noord-Holland, namen het op tegen vier andere teams van twee straatmakers. Wie denkt dat er tijdens het NK Straatmaker gewoon een simpel stoepje gelegd wordt heeft het mis, want de allerbeste straatmaker van Nederland moet allerlei ingewikkelde patronen en figuren kunnen leggen, van verschillende materialen. De leerling-straatmakers maakten een speciaal werkstuk, dat door een deskundige jury werd beoordeeld. De deelnemers kregen in de praktijkhal van het roc in Breda een vak toegewezen waarin zij de opdracht moesten uitvoeren. Voordat zij daadwerkelijk met de straathamer aan de slag konden, moesten eerst de berekeningen voor de hoogtes en het patroon worden gemaakt en uitgezet.

Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden. 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen