Menu
Actueel

Nieuws en pers

Techniekprijs (vooraankondiging)

woensdag 16 september 2015

Op woensdag 16 september a.s. zal  door de burgemeester mw. mr. G. Faber de techniekprijs 2015 worden uitgereikt. Aanvang van de bijeenkomst is om 19:00 in de Raadszaal van het gemeentehuis in Zaandam.
De genomineerden voor de techniekprijs zijn allemaal leerlingen van het Regio College in Zaandam die in hun laatste jaar van hun opleiding zitten en daarvoor een stage hebben gelopen bij een bedrijf, instelling of organisatie. Het betreft leerlingen op niveau 4, het hoogt te behalen niveau op een roc. De kandidaten worden beoordeeld op basis van hun stageopdracht. Dit jaar zijn er project ingediend vanuit de richtingen bouw en infra. Bij de bouw gaat het om kandidaten die de voltijds opleiding tot middenkader-functionaris volgen en bij infra gaat het om een deeltijd opleiding tot kaderfunctionaris.

Genomineerd zijn:

mw. Romy van de Berg, die bij Klein architecten in Wormerveer haar stage heeft gelopen. Zij heeft  opdrachten uitgevoerd voor renovatie en restauratie van panden. Specifiek heeft zij zich bezig gehouden met het inmeten van panden, planning van werkzaamheden, het maken van slooptekeningen en het opstellen sloopveiligheidsrapporten.

Tim van Maasdam, die bij NSI B.V., een beursgenoteerd beleggingsfonds in de bouw, de stage heeft volbracht. Hij heeft daar gewerkt bij zowel bouw en ontwikkeling als bij technisch beheer. Bij bouw bestond de opdracht uit het aanvragen en inventariseren van documentatie over zonnepanelen en de subsidies daarbij, alsmede het opstellen van begrotingen. Bij technisch beheer ging het om de aanbesteding van installaties en energielabels en het verbeteren van beheersystemen.

Dylan Wildevuur, hij liep stage bij KBK Bouw B.V.. Als assistent uitvoerder was hij betrokken bij het nieuwbouwproject ‘Covento’, in Purmerend Weidevenne. Zijn werk bestond uit controle van het gemaakte werk, bewaken van de veiligheid en de netheid van de bouwplaats, aansturen van onderaannemers en hij was betrokken bij de oplevering van woningen. Tevens heeft hij als zelfstandig uitvoerder gewerkt bij dit project en bij nog een ander project van KBK Bouw B.V..

Caner Top, deze leerling had zijn stage bij HSB-Bouw B.V.. Daar heeft hij, zeer allround, veel verschillende werkzaamheden verricht en daarmee laten zien over alle competenties te beschikken waarover je als middenkaderfunctionaris moet beschikken. Hij heeft het uitgevoerde metselwerk gecontroleerd, ontwerpen uitgewerkt, een technische ruimte gerealiseerd, bestek gemaakt, kostenramingen opgesteld, werktekeningen gemaakt, zorggedragen voor de bouwplanning en bouwplaatspersoneel aangestuurd. Tevens heeft hij geadviseerd bij het aanbrengen van een dilatatievoeg, waardoor het werken van een buitenmuur wordt op gevangen. Dit ter voorkoming van het scheuren van de muur.

Bas Leegwater en Gerard Waaijer, zij liepen stage bij Aquatec projectontwikkeling. Hun opdracht betrof een project bij Fort Resort Beemster; een wellness complex aan de Nekkerweg in Zuidoostbeemster. De opdracht was, ontwikkel en werk een plan uit om de verbinding tussen de parkeerplaats en de ingang van de sauna veiliger en klantvriendelijker te ontsluiten. Gezien het historische karakter van het pand en de ligging, is het belangrijk dat het ontwerp hierbij naadloos aansluit. Er is een ontwerp gemaakt dat geheel in de omgeving past en aan de gestelde eisen voldoet. Gekozen is voor een prefab betonconstructie, een aanpak die niet eerder in Nederland is toegepast.

De techniekprijs is een initiatief van De Maatschappij, een netwerkorganisatie die het economisch leven wil bevorderen, en het Regio College. Samen met de gemeente Zaanstad en met financiële ondersteuning van het Honig Laan Fonds, willen zij het belang benadrukken van goed geschoolde en gemotiveerde technische vakmensen. De techniekprijs wordt jaarlijks uitgereikt.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen