Menu
Actueel

Nieuws en pers

Techniekprijs 2014

donderdag 4 september 2014

Afgelopen woensdagavond reikte wethouder Dennis Straat in het gemeentehuis van Zaanstad de regionale techniekprijs 2014 uit. Dit jaar ging de hoofdprijs naar vijf jongemannen, afkomstig uit de opleiding infratechniek van het Regio College. Voor Mo Bensalem Bokhari, Patrick Bakker, Loi van Lai en Rob Meeuwissen was de verrassing groot. Loorin Beumkes kon helaas niet aanwezig zijn.

Mbo'ers winnen Zaanse techniekprijs 2014

De totaal negen genomineerden komen uit de gediplomeerden van het mbo niveau vier, schooljaar 2013-2014. De jury roemde de vijf prijswinnaars vanwege hun gezamenlijke afstudeerstage bij de gemeente Zaanstad. De opdracht was de herinrichting van Kruispunt N201 aan de Symon Spierweg in Zaandam. De winnaars ontvingen ieder een cheque van € 200. Ze waren verrast. Rob: “Geweldig, begonnen als een simpel ventje en nu deze hoofdprijs.” Mo wijst naar het bedrijfsleven: “Dit is het resultaat van de moeite die ze in ons hebben gestoken.” Loi: “We hebben een jaar lang lopen zweten en nu dit resultaat.” Patrick had het niet verwacht. “We dachten dat we uit ons project nog veel meer hadden kunnen halen.”

De andere vier genomineerden, Alexander Hessels, Usama al-Dayri, Timo Gras en Martijn Kramer uit de opleiding voor bouwtechniek, ontvingen een cheque van € 50. Alle genomineerden stelden zich kort aan het publiek voor. Wat daarbij opviel was de belangrijke rol van het bedrijfsleven, niet alleen voor het opdoen van praktijkervaring, maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling.

Alle genomineerden kregen een plaquette met de inscriptie ‘op jou kunnen we bouwen’. De sprekers onderstreepten het belang van de samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Dat bleek ook uit de aanwezigheid van talloze hoogwaardigheidsbekleders. De techniekprijs is daarmee als een prestigieuze nominatie in de Zaanstreek neergezet.

De techniekprijs is een initiatief van De Maatschappij, een netwerkorganisatie die het economisch leven wil bevorderen, en het Regio College. Samen met de gemeente Zaanstad en met financiële ondersteuning van het Honig Laan Fonds, willen zij het belang benadrukken van goed geschoolde en gemotiveerde technische vakmensen. 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen