Menu
Actueel

Nieuws en pers

Tablet verbindt generaties

maandag 16 november 2015

ICT deelnemers Regio College geven iPad les aan senioren

Jong geleerd, oud gedaan gaat tegenwoordig niet meer helemaal op. Je kunt je hele leven blijven leren. Ouderen leren van jongeren en omgekeerd. Tijdens de iPad lessen voor senioren steken niet alleen de cursisten veel op. De ICT-leerlingen van het Regio College in Zaandam leren ook om voor de klas te staan, te adviseren en te presenteren.  In het kantoor van Rabobank Zaanstreek begeleiden zij, gedurende tien lessen van twee uur, elf senioren in hun eerste stappen met de iPad. Stichting Noord-Holland Verbindt organiseert de lessen.

Het lesconcept biedt voor jong en oud voordelen. De senioren vinden het leuk om van jongeren les te krijgen. Voor de leerlingen is het een prachtige gelegenheid om, in de serieuze omgeving van een bank, hun eerste werkervaring op te doen. De ICT-leerlingen zijn enthousiast. Voor hen is het een leerzame ervaring om ineens voor de klas te staan. De leerlingen zijn enthousiast “Ik vind het leuker dan ik van tevoren had gedacht om deze mensen het een en ander te leren. Ze zijn allemaal gemotiveerd om te leren hoe ze met de IPad kunnen werken.”

De senioren leren allerlei toepassingen, natuurlijk gewoon internetten en e-mailen, maar ook zaken als Spotify, Skype, Facetime en allerlei apps komen aan bod. Iedere les bestaat uit een korte presentatie, waarna de cursisten aan de gang gaan. Op iedere twee cursisten is één begeleider, zodat ieder in eigen tempo kan oefenen. 
“Ik maakte af en toe stomme fouten doordat ik niet goed weet hoe ik het moet doen. Dat wil ik hier leren, zodat ik ook bankzaken bijvoorbeeld via de IPad kan gaan doen,” aldus een van de deelneemsters.

Initiatiefnemers Sandra van Zwol en Jolande Verhulst van stichting Noord-Holland Verbindt organiseren de lessen. Zij willen jongeren met ouderen verbinden. De iPad is daar een perfect middel voor. Het initiatief van de iPad lessen door jongeren voor ouderen is mede tot stand gekomen door de steun van de Noord-Hollandse Rabobanken en het Noordhollands Dagblad.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen