Menu
Actueel

Nieuws en pers

Studentenraad Regio College overhandigt cheque aan Purmerendse Voedselbank

dinsdag 19 maart 2019

Rozenverkoop op Valentijnsdag heeft een mooi bedrag opgeleverd

‘Hart voor elkaar’, dat was het motto van de valentijnsactie die de studentenraad van het Regio College op 14 februari op touw zette. Voor een euro konden medewerkers en studenten een roos kopen om aan hun geliefde te geven. De gehele opbrengst hiervan ging naar de Voedselbank. Afgelopen week werden de cheques van € 471 en € 531 overhandigd in respectievelijk Purmerend en Zaandam.

Goed doel
Op het Regio College in Purmerend werd in dezelfde week al een veiling georganiseerd waarvan de opbrengst naar de Voedselbank zou gaan. Melanie Brevé en Maarten Telleman, leden van de studentenraad en initiatiefnemers van beide acties, wilden met de rozenactie ook een goed doel in de buurt steunen. Ze besloten de twee acties samen te voegen en het totaalbedrag aan de Voedselbank te doneren. “Het is heel tof dat ze aan ons gedacht hebben. Met dit geld kunnen we weer een hoop pakketten vullen”, aldus Anita de Snaijer, coördinator bij de Purmerendse Voedselbank. “We zijn er ontzettend blij mee!”

Voedselbank

Momenteel heeft de Voedselbank in Purmerend zo’n 120 klanten. Dit kunnen gezinnen zijn, maar ook alleenstaanden. Wel 300 monden moeten elke week gevuld worden, dus daar gaat behoorlijk wat werk in zitten. Dankzij de vrijwilligers die zich hier wekelijks voor inzetten kunnen de klanten elke vrijdag hun pakket ophalen.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen