Menu
Actueel

Nieuws en pers

Studenten tonen skills tijdens vakwedstrijden Techniek

maandag 16 oktober 2017

Studenten van de mbo-opleidingen Allround timmerman, Elektrotechniek en Installatietechniek doen donderdag 19 oktober mee aan de Skills vakwedstrijden op het Nova College, Laurens Baecklaan in Beverwijk. Van elke opleiding strijden 9 studenten mee. De deelnemers zijn afkomstig van de roc's Horizon College, Regio College, Nova College en de opleidingsbedrijven Bouwmensen, IWNH en Espeq.

Aan het begin van de wedstrijd ontvangen de deelnemers hun opdracht, waaraan ze een ochtend kunnen werken in de praktijklokalen op het Nova College. Een vakjury beoordeelt niet alleen het eindresultaat; alle stappen in het proces tellen mee zoals voorbereidingen, manier van werken, veilig en vakkundig omgaan met machines en gereedschappen, werkplek opruimen en de presentatie van het resultaat. Om precies 13.00 uur moeten de deelnemers stoppen met hun opdracht, dan eindigt de wedstrijd en krijgt de jury de tijd om te beraadslagen. De feestelijke bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking begint om 16.00 uur, waarbij ook ouders van de deelnemers en hun leerbedrijven zijn uitgenodigd. 

Opmaat voor Skills Heroes
Deze vakwedstrijden zijn voorrondes binnen de deelnemende scholen waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt. De winnaar van elke opleiding mag door naar de regionale Skills vakwedstrijden (kwalificatieronde) van Skills Heroes. De winnaar van de Skills Heroes gaat door naar de landelijke wedstrijd met als uiteindelijk doel de Euroskills en/of Worldskills. De Euroskills en Worldskills wisselen elkaar jaarlijks af.

Studenten Regio College
Namens het Regio College doen de volgende studenten mee aan deze vakwedstrijden:

Timmerman               Electrotechniek               Installatietechniek                      
Tom de Boer              Tim Rexwinkel                 Thom Deerenberg
Björn Visser                Sam Verbeek                   Jordi Merk
Ruud de Leeuw          Tim Neefkes                    Cas de Bouter

Wij wensen alle studenten heel veel succes!

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen