Menu
Actueel

Nieuws en pers

Studenten Toerisme Regio College winnen mini vakantiebeurs

dinsdag 18 februari 2020

Op wintersport in Italie of toch op reis naar het zonnige Turkije? Eerstejaars studenten van de mbo-opleiding Toerisme van het Regio College organiseerden deze week een mini-vakantiebeurs met compleet ingerichte stands per land. Met lekkere hapjes, drankjes en bijpassende muziek wisten de studenten de schoollokalen om te toveren tot een echte vakantiebeurs. Als professionele reisbureaumedewerkers werden bezoekers van reisadviezen voorzien aan vijftien verschillende landenstands. Met als hoogtepunt het bezoek van een mystery guest die uiteindelijk één reisbureauteam als winnaar van de vakantiebeurs uit riep.

“Waar kan ik heen gaan als ik op wintersport in Italie wil?” Toen deze vraag gesteld werd dachten de studenten van het verzonnen reisbureau ‘Bella Italia’ dit moet de mystery guest zijn! Chanine, Chiara, Demi en Ela mochten het land Italië presenteren tijdens de beurs. Al een maand zijn zij bezig met de voorbereidingen hiervoor. “We verzamelden documentatie, posters en diverse accessoires”, aldus Demi. “We hebben zelf dingen gemaakt, ingekocht én zijn met de opleiding naar de vakantiebeurs in Utrecht geweest om inspiratie op te doen”, vult Ela aan. Als professionele reisbureaumedewerkers stonden de Toerisme studenten klaar om de bezoekers bestaande uit ouders, opa’s, oma’s en docenten te adviseren over de diverse vakantielanden. De beurs werd georganiseerd door drie klassen, die in totaal vijftien verschillende landenstands presenteerden.

Mystery Guest
Het wedstrijdelement van de mystery guest maakte de vakantiebeurs extra spannend. De mystery guest kwam langs om de stands te beoordelen en de studenten aan de tand te voelen over de kennis van het vakantieland. Hij liep alle stands langs en lette op de inrichting en de creativiteit van de kraam, maar ook op de kennis van de studenten. Wisten deze een reis te verkopen? Konden ze genoeg vertellen over hun bestemming? Kenden ze de inhoud van de brochures? Uiteindelijk kwam er een winnende groep uit. Chanine, Chiara, Demi en Ela, met de stand Bella Italia, ontvingen een Hema cadeaubon.

 

 

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen