Menu
Actueel

Nieuws en pers

Studenten Toerisme organiseerden succesvolle mini-vakantiebeurs

vrijdag 25 januari 2019

Op het Regio College in Zaandam vond donderdag 24 januari de mini-vakantiebeurs plaats. Deze beurs werd volledig verzorgd door de eerstejaars studenten Toerisme & Recreatie.

In groepen van vier tot vijf studenten werd er een aantal maanden aan het project gewerkt. In elke klas kregen de groepen een van de landen Frankrijk, Spanje, Turkije, Portugal, Italië of Griekenland toegewezen. De studenten gingen aan de slag met het verzamelen van informatie op internet en in reisbrochures. Ook brachten ze een bezoek aan de vakantiebeurs in Utrecht. Hier hebben ze brochures mee kunnen nemen en ook ideeën kunnen opdoen voor de aankleding van hun eigen stand.

Tijdens de mini-vakantiebeurs op het Regio College presenteerden alle groepen hun eigen land op een informatieve stand. De jurering was in handen van de heren Remon Harmelwaard en Hessel Kooij van reisbureau Dutch Tourism uit Assendelft. Met dit reisbureau zijn goede contacten vanuit het Regio College en wordt veel mee samengewerkt. Voor de studenten is het ook leuk om op deze manier kennis te maken met het bedrijfsleven en alvast aan hun netwerk te werken.

Winnaars Minivakantiebeurs 2019

De groep met de Spanje-stand uit klas 1A werd uiteindelijk als winnaar gekozen.

“De stand zag er goed uit, maar vooral werd er veel interessante informatie verstrekt aan de bezoekers. De studenten wisten veel over steden als Barcelona, Valencia en Malaga maar ook over de eilanden Ibiza en Mallorca. Ook gaven ze gericht advies aan verschillende doelgroepen, of je nu alleen naar Spanje wilde of met jonge kinderen, ze wisten er veel over te vertellen.” aldus de jury. Ze deelden ook visitekaartjes uit aan de bezoekers, zodat ze met vragen nog contact met ze zouden kunnen opnemen.

De studenten vonden het een leerzaam project. Er was een goede sfeer op de mini-vakantiebeurs en ze vonden het leuk om aan hun ouders en vrienden te kunnen laten zien waar ze aan gewerkt hebben. Er kwamen meer dan 160 bezoekers naar de beurs.

Het Regio College biedt de driejarige mbo-opleiding Toerisme & Recreatie aan in Zaandam en Purmerend.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen