Menu
Actueel

Nieuws en pers

Studenten Regio College profiteren van samenwerking met Nissan

donderdag 30 maart 2017


Een stevige handdruk en blije gezichten. Hiermee is de samenwerking tussen autofabrikant Nissan en roc Regio College afgelopen week op het Nissanterrein in Amsterdam bezegeld.
“Onderwijs vinden wij erg belangrijk. En wat is er mooier dan hier iets aan bij te kunnen dragen”, aldus Oscar van Diemen, Coördinator bij Nissan Motor Parts Center B.V.

Het idee voor de samenwerking is ontstaan tijdens een stagebezoek van docent Rob Wijnberger. “Het is geweldig dat de plaatsing van een stagiair ervoor gezorgd heeft dat onze studenten van Motorvoertuigentechniek vanaf nu werken met vier vrijwel nieuwe motoren van Nissan”, aldus Rob. De autofabrikant leent de motoren aan het Regio College. Wanneer de motoren op-gesleuteld zijn, gaan ze weer retour.
Maar niet alleen voor de huidige studenten brengt Nissan iets moois. Tijdens de open dag van het Regio College had Nissan ook iets voor de toekomstige studenten in petto. Rob: “In onze werkplaats/praktijkruimte kon onder de motorkap gekeken worden van een gloednieuwe elektrische Nissan LEAF. Dit trok heel wat bekijks. Veel bezoekers vonden het interessant om het grote verschil met een ‘reguliere’ auto te zien.”
De start van een fijne samenwerking is gemaakt. Zowel Nissan als het Regio College hopen dat er nog veel moois voorbij komt.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen