Menu
Actueel

Nieuws en pers

Studenten Regio College op stoom tijdens debattoernooi

maandag 22 januari 2018

Op vrijdag 19 januari 2018 vond het Regio College Debattoernooi plaats. Studenten van de school voor Zorg, Welzijn en Sport gingen met elkaar, het publiek en maar liefst zes politici uit Zaanstad in debat onder leiding van het Nederlands Debat Instituut. De winnaars van het toernooi gaan op
vrijdag 9 februari strijden voor de prijzen op het landelijk MBO Debattoernooi in Tilburg.

José Paumen, teammanager van de teams assistenten in de gezondheidszorg en uiterlijke verzorging, nam het initiatief om het debattoernooi ook op het Regio College te organiseren. José: “De reden dat ik dit wilde organiseren voor onze studenten is om ze te enthousiasmeren voor het debat en ze te leren hoe ze nog overtuigender kunnen worden.”

Maar liefst 7 teams met studenten deden mee aan het toernooi. Vooraf hebben zowel zij als hun docenten een aantal trainingen gevolgd bij het Nederlands Debat Instituut. Tijdens het toernooi kregen alle teams een stelling waarover ze met elkaar in debat gingen. Zowel de voor- als de tegenstanders probeerden zowel het publiek als de jury, bestaande uit José Paumen, David Muntslag van het Nederlands Debat Instituut en Martijn Kool, directeur van School voor Zorg, Welzijn en Sport van het Regio College te overtuigen. Na deze ronde werden door de jury vier teams als finalisten aangewezen. Zij gingen de strijd met elkaar aan voor de plek op het Landelijke MBO Debattoernooi.

In debat met de politici
Tevens gingen de studenten in debat met de lokale politici over de stellingen maar ook mochten er vragen gesteld worden. Gerard Slegers (CDA), Theo Gunsing (ZIP), Ruud Pauw (ROSA), Gerben Eijzinga (ZVI), Songül Mutluer (PvdA), en Paul Laport (Groenlinks) werden stevig aan de tand gevoeld door de steeds mondiger wordende studenten. Het leverde een mooi en respectvol debat op.

IMG 7134 (2)

Winnaars

De jury had de moeilijke taak om de winnaars van het debattoernooi te kiezen. Uiteindelijk werden Afzane Moslemi, Amira Rossi El Hassani, Dilien Bamerny, Renate Avans en Roos Holoui bekroond tot kampioen van het Regio College.
Deze studenten gaan op vrijdag 9 februari de strijd aan voor de titel Nederlands Kampioen MBO Debatteren!

IMG 7137

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen