Menu
Actueel

Nieuws en pers

Studenten Regio College bezorgen kinderen een gezellige dag

vrijdag 14 december 2018

Vrijdag 14 december was een bijzondere dag voor kinderen van de Prinsenstichting en leerlingen van de Martin Luther King School in Purmerend. De derdejaarsstudenten van diverse opleidingen Zorg & Welzijn van het Regio College verzorgden de gehele dag leuke kerstactiviteiten voor de kinderen die vol enthousiasme meededen. Deze mooie en creatieve dag werd georganiseerd door Kimberley Sneijders en Kim Oudshoorn, studenten maatschappelijke zorg aan het Regio College Purmerend, in samenwerking met Ankie Sanderman, docent Regio College, docenten van de Martin Luther King School en Eva Bleij, persoonlijk begeleider bij de Prinsenstichting.

“Eén van de onderdelen van mijn les is dat studenten een activiteit moeten organiseren bij de instelling waar ze stage lopen of hebben gelopen”, vertelt Ankie. “Zo kunnen zij de leuke en nuttige activiteiten vanuit de les ook in de praktijk brengen, waar ze veel van leren.” Kimberley en Kim vonden het een hele uitdaging om deze dag te organiseren voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Kim: “Ik vond het erg leuk om voor de kinderen met een beperking activiteiten de organiseren, vooral omdat het zo divers moest zijn vanwege de verschillende leeftijdsgroepen en de verschillende niveaus van de kinderen.” De uitdaging zat hem dan vooral in het op maat maken van de activiteiten. Kim en Kimberley hebben samen met de derdejaarsstudenten van de opleidingen Onderwijsassistent, Pedagogisch medewerker kinderopvang en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker meerdere activiteiten bedacht en begeleid. “Het was geweldig om te zien dat onze medestudenten en de begeleiders vol enthousiasme aan de slag gingen. Ik heb echt genoten van deze dag!”, aldus Kimberley.

Ook Eva Bleij kijkt terug op een geslaagde dag en een mooie samenwerking. “Ik vind het ontzettend leuk om aan deze dag mee te werken als oud-student van het Regio College en nu als medewerker van de Prinsenstichting. Deze samenwerking brengt scholen bij elkaar en zorgt voor verbinding. Dit vind ik mooi, zowel voor onze leerlingen als voor de toekomstige zorgmedewerkers van het Regio College. De leerlingen deden erg enthousiast mee en we kijken met zijn allen uit naar de volgende activiteit!”

 Kerstactie Regio College Purmerend (1)

  Foto: Eén van de activiteiten was het maken van een kersttasje

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen