Menu
Actueel

Nieuws en pers

Studenten Entree van Regio College werken aan pitch burgerinitiatief

donderdag 10 oktober 2019

Onlangs waren vijf klassen van de entreeopleidingen van het Regio College voor het vak burgerschap te gast in het stadhuis van Zaanstad om kennis te maken met de plaatselijke politiek. In de Raadzaal van het stadhuis leerden ze over de werking van het burgerinitiatief en welke invloed ze zelf kunnen hebben op hun leefomgeving, wonen, werken en leren. Tijdens hun bezoek maakten zij kennis met Rita Noordzij, wethouder met Burgerschap in haar portefeuille.

Dit bezoek was de kick-off. De komende zes weken gaat iedere woensdagmiddag een klas naar het stadhuis. In een twee uur durend programma lichten de studenten daar hun burgerinitiatief toe. Vervolgens gaan twee medewerkers van het stadhuis met de studenten aan het werk om de haalbaarheid van hun initiatief te onderzoeken. Daarnaast maken zij kennis met de verschillende beroepsgroepen die werkzaam zijn op het stadhuis. 

Woensdag 20 november presenteren de klassen met een pitch hun burgerinitiatief aan een jury met daarin wethouder Rita Noordzij, een aantal ambtenaren en Martijn Kool, directeur Zorg Welzijn en Sport bij het Regio College. Het winnende initiatief krijgt een passende beloning.

Pitch Studenten Entree 10102019

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen