Menu
Actueel

Nieuws en pers

Student Regio College finalist landelijke ambassadeur mbo

maandag 22 oktober 2018

Trots, ambitieus en klaar voor de winst! Dat is de 21-jarige Zaanse Mitchell Boldewijn. De voormalig mbo-student Bedrijfsadministrateur staat op 19 november tijdens de Dag van het mbo als finalist én als ambassadeur van het Regio College in de finale van het landelijke ambassadeursgala in Apeldoorn! Na twee challenges waarbij Mitchell de strijd aanging met 41 andere mbo-studenten, heeft hij de finale bereikt. Tijdens het landelijke ambassadeursgala zal hij het opnemen tegen negen andere mbo-studenten uit het hele land. Als enige overgebleven Noord-Hollandse student zal Mitchell er alles aan doen om de laatste challenge die de MBO Raad de finalisten deze dag voorlegt met succes te volbrengen.

Regio College-ambassadeur 2018

Eind juni werd Mitchell in het Zaantheater tijdens het Uitblinkersgala van het roc Regio College benoemd tot Regio College-ambassadeur 2018.

Mitchell DSC3853

De voormalig student Bedrijfsadministrateur zet zich naast zijn studie actief in voor CNV-jongeren. Mitchell pleit ervoor dat de overheid niveau 2-studenten beter begeleidt naar de arbeidsmarkt. Ook heeft Mitchell sterke affiniteit met de politiek, hij ziet zichzelf al in de Tweede Kamer zitten: “Vorige week heb ik een dag mee mogen lopen in de Tweede Kamer, dit smaakt naar meer!”

Van challenge tot finale

In totaal doen er dit jaar 42 roc’s mee aan deze ambassadeursverkiezing. Jaarlijks organiseert de MBO Raad deze verkiezing om uitblinkende mbo-studenten in de spotlights te zetten. De organisatie bedacht dit jaar twee spannende challenges om te bepalen welke tien studenten er op 19 november tijdens de finale een derde en laatste challenge voorgelegd krijgen. “Ik vind het een hele eer dat ik bij de laatste tien zit en in de finalechallenge zit. Ook heel cool dat ik de enige Noord-Hollandse student ben in deze top 10! De verhalen van mijn mede-ambassadeurs zijn heel divers en ook bijzonder, maar mijn verhaal is dat ook. Nu wil ik winnen, ik ga ervoor op 19 november!”

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen