Menu
Actueel

Nieuws en pers

Student Regio College klaar voor Rio

woensdag 13 april 2016

Doorzettingsvermogen, discipline en motivatie. Dat is wat je volgens de 22-jarige Marvin Douma nodig hebt om topsport te combineren met een voltijd studie. En hij kan het weten: pas zes jaar geleden begon hij met atletiek, inmiddels woont hij in het Purmerends atletenhuis en is hij tweevoudig Nederlands kampioen 200 meter indoor. Naast dit alles studeert hij vijf dagen per week aan het roc Regio College in Purmerend voor Helpende zorg en welzijn. “Mijn leven bestaat uit school, trainen en wedstrijden lopen. Met als ultieme doel: de Olympische Spelen in Rio bereiken.”

Marvins wereld stond drie jaar geleden op zijn kop toen trainer Purcy Marte hem benaderde voor Stichting Topsport Atletiek Purmerend (STAP). Vanuit Friesland verhuisde Marvin naar het atletenhuis in Purmerend om daar te trainen voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Daar heeft hij alles voor over. Weer of geen weer, Marvin staat zes dagen per week op de atletiekbaan. “Ik werk keihard met een team, zie veel van de wereld en blijf mijn eigen grenzen verleggen: ik wil steeds harder.”

Marvin volgt de mbo-opleiding Helpende zorg en welzijn. “Topsport combineren met school en een diploma behalen vind ik heel belangrijk, dat heb je nodig om maatschappelijk sterk te zijn. Er zijn maar heel weinig mensen die na een sportcarrière in deze branche geld kunnen verdienen. Ik vind het leuk om met kinderen te werken en vind het belangrijk om ze te motiveren om te bewegen. Zo combineer ik raakvlakken tussen mijn sportcarrière en beroep.” Marvin koos voor een studie aan het Regio College omdat dit roc een school is waar ze rekening willen houden met het uitoefenen van mijn sport op hoog niveau in combinatie met een studie. “Ik word vanuit het Regio College gesteund door mijn mentor en de directie. Zo wordt er bijvoorbeeld flexibel omgegaan met trainingsstages. Trainingen plan ik zoveel mogelijk na schooltijd in, studeren doe ik s ’avonds.”

Momenteel staat Marvin eerste op de Nederlandse ranglijst 200 meter indoor. “Met het atletiek estafetteteam naar de Olympische Spelen dit jaar is haalbaar. Het gaat echt super met mijn tijden. Als ik deze stijgende lijn door zet kan het nog heel spannend gaan worden!”

Marvin Douma Foto Erik Van Leeuwen
Fotograaf: Erik van Leeuwen

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen