Menu
Actueel

Nieuws en pers

Student Regio College bouwt mee aan nieuw schoolgebouw Purmerend

dinsdag 4 december 2018

Regio College en Horizon College betrekken vanaf schooljaar 2019-2020 nieuwe locatie aan het Karekietpark

Een unieke kans voor Donny de Haas uit Purmerend, student Middenkaderfunctionaris bouw aan het Regio College: stage lopen bij het nieuw te bouwen schoolgebouw van je eigen school! Dat dacht Donny ook, dus toen zijn docent hem in contact bracht met bouwbedrijf SMT Bouw & Vastgoed, greep hij zijn kans. Vijftien weken lang werkt hij mee aan de opbouw van de nieuwe school die in september 2019 haar deuren opent.

SMT is hoofdaannemer op de bouwplaats en Donny vertegenwoordigt het bedrijf daar samen met zijn leidinggevende Koen Horden. De meeste werkzaamheden zijn uitbesteed aan onderaannemers, dus hij houdt zich voor een groot deel bezig met het ontvangen van mensen en coördineren van werkzaamheden die moeten gebeuren. “Maar”, zegt de Purmerender, “ik hou zelf ook wel van een klussie.” Opruimen, slopen, isoleren, kozijnen opbouwen, leveringen ontvangen en controleren: Donny weet van aanpakken en steekt de handen graag uit de mouwen. “Ik ben de opleiding begonnen met het idee om niet met mijn handen te gaan werken, maar de combinatie van uitvoerende en coördinerende werkzaamheden is toch wel erg leuk. Ook het contact met mensen spreekt me aan.”

Op de vraag waar hij het meest trots op is, zegt Donny: “Op het resultaat. Aan het eind van de dag wil ik graag kunnen zien wat ik heb gedaan en niet alleen m’n uren hebben gemaakt omdat dat nou eenmaal moet. Dat zichtbare resultaat geeft veel voldoening.”

02

Toen Donny begon met zijn stage, was de eerste verdieping van het gebouw net af. Vorige maand werd het hoogste punt bereikt en daar werd bij stilgestaan middels een feestelijke bijeenkomst. Nog een paar weken en dan zit zijn stage erop; ook moet het gebouw dan helemaal dicht zijn. In mei 2019 wordt het opgeleverd. Donny is zeker van plan om nog een paar keer langs te komen op de bouwplaats en zal als Purmerender straks nog lang kunnen genieten van het eindresultaat.

Vanaf september 2019 volg je aan het Regio College in Purmerend opleidingen in de richting van zorg & welzijn, dienstverlening, techniek, toerisme en entree. Op vrijdag 14 december a.s. staat het Regio College met deze opleidingen op de open dag van het Horizon College (locatie: Van IJsendijkstraat 148 te Purmerend).

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen