Menu
Actueel

Nieuws en pers

Doorzetten om droom te bereiken!

woensdag 20 mei 2015

Samim Faryabi is Mbo-Uitblinker Regio College 2015

“Ik kan haast niet geloven dat ik gewonnen heb!”, is de reactie van Samim Faryabi op de uitslag van de jury. Op dinsdag 19 mei vond op het Regio College de finale van de Mbo Uitblinkerverkiezing plaats. De jury koos Samim van de opleiding Doktersassistent als Uitblinker van het Regio College 2015 om zijn doorzettingsvermogen en de manier waarop hij in het leven staat. In oktober vertegenworodigt Samim het Regio College tijdens de landelijke verkiezing.

Uitblinker Samim Faryabi met juryvoorzitter Dick Emmer

Geef je droom niet op
Samim kwam als peuter vanuit Afghanistan naar Nederland en heeft zijn jeugd in diverse asielzoekerscentra doorgebracht. “Geen leuke omgeving voor een kind om op te groeien, maar het heeft me ook gemaakt tot wie ik ben.” Samim was een fanatieke voetballer, met ambities om profvoetballer te worden. Hij kreeg zelfs een uitnodiging om te komen spelen bij FC Barcelona en Dinamo Kiev. Helaas scheurde hij tijdens een wedstrijd zijn meniscus en kruisbanden, waardoor hij niet meer mag voetballen. Samim bleef niet bij de pakken neer zitten en besloot de opleiding Doktersassistent te gaan volgen. Hij wil namelijk mensen helpen om zich beter te voelen.

Doorzetter
“Samim is een echte doorzetter. Hij presteert goed op school, zijn inzet is altijd zichtbaar in de lessen. De eerste periode had Samim nog geen laptop en hierdoor liep hij achterstand op. Hij heeft alle zeilen bijgezet om er een te bemachtigen en ervoor gezorgd dat hij in de tweede periode alles heeft ingehaald met goed resultaat. Hij is een echte topper”, aldus docent Anouk Bruin.

Toekomst
Als hij klaar is met zijn opleiding Doktersassistent, wil hij door naar het hbo. Misschien iets met Orthopedie, door zijn ervaringen met zijn knieblessure vindt hij dit erg interessant. Hij droomt in ieder geval van een eigen huis later…

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen