Menu
Actueel

Nieuws en pers

Samenwerking tussen Regio College en Trias VMBO zorgt voor leerzame middag

donderdag 30 november 2017

Mbo-studenten verzorgen presentaties en workshops voor vmbo-leerlingen

Een creatieve en leerzame middag op het Regio College gisteren: zo’n vijftig leerlingen van het Trias VMBO in Krommenie kwamen naar het Regio College in Zaandam om diverse workshops te volgen. De uitwisseling begon twee weken geleden met presentaties die door mbo-studenten Middenkader techniek en Middenkaderfunctionaris bouw werden gegeven op het Trias. De leerlingen (vierdejaars vmbo-tl) kregen presentaties over werktuigbouw, elektrotechniek, procestechniek en bouwkunde. Daarna konden de leerlingen zich inschrijven voor een verdiepende workshop in één van deze richtingen. Regio College en Trias VMBO werken regelmatig samen aan dit soort uitwisselingen, waardoor de scholieren alvast een kijkje in het mbo kunnen nemen.

Workshop Bouwkunde

Aan de Jufferstraat in Zaandam werd de workshop Bouwkunde gegeven. Zestien vmbo-leerlingen kregen hier eerst een presentatie en uitleg van docent Han Visser. Daarna gingen ze zelf aan de slag met het ontwerpen van een bouwplaat voor een huis. De huizen samen zouden later de ‘wand’ van een stadsplein gaan vormen. Van het plein zal door de vierdejaarsstudenten Bouwkunde uiteindelijk met een 3D-printer een heuse maquette gemaakt worden, die de scholieren van het Trias uiteraard tegoed houden.

Huisjes

Middenkader, wat is dat?

Met een opleiding tot middenkaderfunctionaris in de techniek of bouw (niveau 4) kun je alle kanten op. Het is dé manier om je op (bouw)technisch en commercieel gebied te ontwikkelen tot allround vakman of specialist. De werkzaamheden zijn erg divers: van leidinggeven aan medewerkers en projecten begeleiden tot het ontwerpen van installaties en het maken van (bouw)tekeningen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de financiën van een project en onderhoud je contacten met opdrachtgevers en bedrijven.

Op de arbeidsmarkt is veel behoefte aan mbo-studenten, dus met je diploma maak je een grote kans om een baan te vinden die direct aansluit bij je opleiding. Ook voor doorstuderen aan het hbo is deze opleiding een stevige basis.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen