Menu
Actueel

Nieuws en pers

Samenwerking ROC's versterkt het MBO in Purmerend

vrijdag 18 oktober 2013

Het Regio College en Horizon College gaan in Purmerend intensief samenwerken. De beide ROC’s stemmen het aanbod van opleidingen op elkaar af en gaan dit aanbod verzorgen vanuit één, nieuw te bouwen pand. “Het is de bedoeling dat er één MBO-vestiging komt in Purmerend van waaruit Horizon College en Regio College samen hun onderwijs aanbieden.

Belang van deelnemers voorop bij uiteindelijke verdeling opleidingen
In de loop van dit studiejaar willen de colleges van bestuur duidelijkheid kunnen geven over de verdeling van opleidingen, de definitieve locatie van het nieuwe pand en de invoeringsdatum. Het belang van zittende en toekomstige deelnemers is hierbij de leidraad. De huidige deelnemers kunnen erop vertrouwen dat ze de opleiding kunnen afronden waarvoor ze zich hebben ingeschreven.

Samenwerking biedt regio kwalitatief goed MBO
Veel jongeren in de regio Purmerend willen hun opleiding in Purmerend volgen, herkenbaar en dichtbij huis. Dat voorkomt veel tijdsverlies door het reizen naar de opleiding. Op dit moment bieden zowel ROC Regio College als ROC Horizon College opleidingen aan in Purmerend. Door samen te werken en de aan te bieden opleidingen te verdelen ontstaat er een kwalitatief goed en voldoende breed aanbod aan opleidingen. Op dit moment zijn er ongeveer 1500 MBO leerlingen in Purmerend ingeschreven. De beide ROC’s voorzien dat dit aantal ten minste kan groeien naar 1800-2000 deelnemers.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen