Menu
Actueel

Nieuws en pers

Samenwerking om nooit te vergeten

vrijdag 7 maart 2014

Eigenhandig een praktijkvoorziening voor je school mogen bouwen. Een wethouder die de voortgang van het werk komt bewonderen. En samen met de wethouder de handen uit de mouwen steken. Het is niet iets wat je dagelijks overkomt. Maar voor Dave Stoop en Pim Ekkel, twee Timmerman (BBL niveau 2) leerlingen van het Regio College, werd dit werkelijkheid. Op 5 maart ontmoetten zij, samen met 10 leerlingen van de opleiding Voedingsoperator (BOL niveau 2), wethouder Erik Struijlaart. De wethouder bracht een bezoek aan de TechniekCampus Zaanstad, waar op dit moment onder andere door Dave en Pim praktijkvoorziening worden gebouwd voor de opleiding Voedingsoperator. Tijdens dit moment was ook Michel van Wijngaarden, directeur van Van Wijngaarden BV, aanwezig. Michel heeft geadviseerd bij de verbouwing en inrichting van de praktijkvoorziening. De wethouder raakte tijdens zijn bezoek in gesprek met Michel en de bouw- en procesleerlingen, en stroopte zijn mouwen op om samen met de leerlingen het deurbeslag te monteren. De deur is geopend voor de Zaanse voedingsindustrie!

Mede door een bijdrage van de gemeente kunnen de praktijkvoorziening gerealiseerd worden. “De Zaanstreek staat bekend om de voedingsindustrie. Er is een groot tekort aan operators. Wij vinden het dan ook erg belangrijk om de bedrijven te helpen aan goede medewerkers, en om de mensen aan goede banen te helpen", vertelt Erik Struijlaart. “Een baan als operator is heel veelzijdig. Tegenwoordig worden verschillende vakgebieden met elkaar verweven. Je hebt niet alleen kennis van procestechniek, maar bijvoorbeeld ook van installatietechniek. Zodat je eventueel ook werkzaamheden aan de machine kunt verrichten”, vult Michel aan. Mitchell Bloemberg, eerstejaars leerling Voedingsoperator, is het hier helemaal mee eens. “Deze veelzijdigheid, maar ook de grote keuze in banen en het goede salaris spraken mij erg aan.” Giuliano Eijben, medestudent van Mitchell: “We lopen meerdere keren stage, zodat we kunnen onderzoeken bij wat voor soort bedrijf we in de toekomst willen gaan werken. Dit kan zowel in de food als in de non-foodsector.”

Door leerlingen onder begeleiding van de ervaren praktijkopleiders van BouwMensen Zaanstreek-Waterland in te zetten, ontstaan er interessante leerwerkplekken. Pim: “Tijdens de bouw heb ik veel geleerd.” “Het is leuk dat je werkt aan iets dat blijft en echt in gebruik genomen gaat worden”, vult Dave hem aan. Met de komst van de praktijkvoorziening voor de opleiding Voedingsoperator wordt de TechniekCampus Zaanstad wederom uitgebreid. De campus is een unieke bundeling van krachten tussen het onderwijs en bedrijfsleven, waarbij de samenwerking wordt geoptimaliseerd.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen