Menu
Actueel

Nieuws en pers

Russische delegatie bezoekt Regio College

woensdag 29 oktober 2014

Een delegatie van negen schooldirecteuren, afkomstig uit Nizhny Novgorod, bezocht woensdag het Regio College in Zaandam en Heerhugowaard.

De schooldirecteuren bezoeken deze week verschillende scholen en universiteiten in Nederland, waaronder het Regio College. Het betreft hier schooldirecteuren van scholen die tot de top 200 van Rusland behoren. Gedurende de ochtend hebben zij presentaties bijgewoond over de wijze waarop het Regio College met kwaliteitscontrole,  vroegtijdig schoolverlaten en de relatie met bedrijven omgaat. Zij waren erg geïnteresseerd in de Nederlandse onderwijsstructuur en willen deze kennis op hun Russische situatie(s) toepassen.

In de middag heeft de delegatie een bezoek afgelegd aan de locatie in Heerhugowaard, hier wordt Bouw en Infra onderwezen. Infra is een ander woord voor grond-, weg- of waterbouw. We hebben allemaal belang bij goede wegen en bruggen, buizen en kabels of veilige dijken en damwanden. In de Infra werkt men meestal voor de overheid of grote bedrijven die gespecialiseerd zijn in grond-, water- of wegenbouw. Ook hier zullen zij verschillende presentaties bijwonen en rondgeleid worden.

Ter afsluiting werden er cadeautjes uitgewisseld en een kort dankwoord van een van de Russische schooldirecteuren. Onder andere merkte zij op:  “Als team moet je samenwerken om een geheel te vormen”. Ter illustratie had zij een traditioneel Russische Matroesjka (een holle houten pop die onderdeel is van een reeks steeds kleinere in elkaar passende poppen, red.) meegenomen.

Morgen leggen zij nog een bezoek af aan de Universiteit van Leiden, vrijdag vliegen zij weer terug naar Rusland.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen