Menu
Actueel

Nieuws en pers

Rowan Steen winnaar techniekprijs

woensdag 4 september 2013

De bankjes in de Raadszaal van het gemeentehuis van Zaanstad werden dinsdagavond niet door raadsleden bezet maar deze prominente plaatsen werden ingenomen door genomineerden van de techniekprijs 2013, familie en vrienden. Tijdens de overvolle bijeenkomst ontving de winnaar, Rowan Steen, onder toeziend oog van de regionale top uit onderwijs, politiek en bedrijfsleven, een cheque van € 800.

Enthousiaste winnaar

Voor de afronding van zijn mbo-opleiding Procesoperator heeft Rowan Steen twintig weken stage gelopen bij het Zaanse familiebedrijf Van Wijngaarden B.V., producent van mayonaise, sauzen en dressings. In de eerste tien weken heeft Rowan werkinstructies geschreven voor onder meer het productieproces, reiniging en kwaliteitscontroles. In het tweede deel van zijn stage, bij hetzelfde bedrijf, heeft hij zich gericht op het verbeteren van verschillende systemen bij het productieproces.

Rowan heeft meer opdrachten tijdens de stage kunnen doen, omdat hij sneller was dan het stagebedrijf had verwacht. “Ik doe graag iets unieks, iets dat een ander niet kan. Het was fantastisch bij Van Wijngaarden dat ik meerdere dingen kon doen. Als je enthousiast bent komt het hoe dan ook altijd goed”. De ambitieuze winnaar heeft zijn pijlen op een vervolgopleiding gericht en stroomt door naar de hbo-opleiding chemische technologie in Utrecht.


Meer talent

Studenten uit meerdere technische richtingen hadden zich weten te nomineren. Voor de techniekprijs waren vanuit infratechniek twee groepen afgevaardigd. De eerste groep bestond uit: Klaas Stam, Dick Blüm, Nico Wehnes en Tom Swart. De andere groep betrof: Tim Sepers, Jack de Bruin en Ernst Huisman. De motorvoertuigenbranche werd gerepresenteerd door: Mick Haak en Jordy Stoops. Frans Bakkum, Stefan Bos en Reinier de Boer vertegenwoordigden de bouwsector. Vanuit procestechniek was, naast Rowan Steen, Maurice Pical genomineerd. Werktuigbouw had met Mitch Oepkes slechts één kandidaat. De deelnemers ontvingen een cadeaubon van €50.


Verkiezing door deskundige jury

De jury roemde het hoge niveau van de ingezonden projecten. Speciaal is door de jury gelet op presentatie en verzorging van de ingediende voorstellen, de eigen inbreng en zelfstandigheid, het maatschappelijk belang, innovatie, de toegevoegde waarde voor het stagebedrijf en een heldere aanpak. Naast voorzitter Gerrit Aafjes (Metalektro Zaanstreek) maakten Jan Schouten (Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw) en Jan Leeghwater (Metalektro Zaanstreek) deel uit van de jury.


Techniek in de regio

Deze regionale prijs heeft als doel het onderwijs in de technische sector te promoten en wordt jaarlijks toegekend. Doelgroep zijn leerlingen van het hoogste niveau uit het middelbaar beroepsonderwijs. Zij kunnen zowel voltijds als deeltijd onderwijs volgen. Het Regio College biedt vanuit meerdere vestigingen in de regio een groot aanbod aan technische opleidingen. Initiatiefnemers van deze prijs zijn De Maatschappij en het Regio College. Doelstelling van De Maatschappij is het bevorderen van het economische leven, zowel nationaal als regionaal en lokaal.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen