Menu
Actueel

Nieuws en pers

Rollatorrace voor ouderen bij het Regio College

vrijdag 15 maart 2013

Buiten adem maar wel met een stralend gezicht, rent mevrouw Pekel met rollator over de finish. Tijdens de rollatorrace verslaat ze vijf andere ouderen en wint hiermee een dagje uit met twee leerlingen van het Regio College in Purmerend. Mevrouw Pekel: “Wat een geweldige dag, alle 50+-activiteiten zijn al zo leuk. En nu win ik ook nog eens een prijs.” De rollatorrace is een van de vele activiteiten die op 15 maart plaatsvonden bij het Regio College in Purmerend. Speciaal voor 50+’ers organiseerden leerlingen van de mbo-school een NL-doet dag.

Workshops bloemschikken, paaseieren haken en bewegingsles op de elektrische rolstoel, de leerlingen hebben allerlei activiteiten georganiseerd speciaal voor ouderen. Al voordat de dag officieel begonnen is melden de eerste ouderen zich, ze hebben er zin in. In de gezellig gevulde kantine doen veel bezoekende ouderen mee aan de diverse activiteiten. Ook de informatiemarkt met o.a. organisatie Spurd en de Hersenstichting werd druk bezocht. “De blije gezichten van ouderen laten zien dat ze deze dag heerlijk vinden. Daar doen we het allemaal voor!”, aldus leerling Jolanda Vermeulen.


De leerlingen zijn al wekenlang bezig met de organisatie van deze dag. Jolanda: “Bijna alle activiteiten hebben we zelf bedacht. We hebben geregeld dat ouderen hun gezondheid bij ons kunnen controleren met bloeddruk-, bloedsuiker-, oog- en oortesten. Maar omdat we de ouderen in de watten willen leggen zijn er verder voornamelijk leuke en leerzame workshops. Zo maken leerlingen samen met ouderen cupcakes en kunnen ze in een ander lokaal van alles leren over de computer, internet en social media. We merken dat de bezoekers dit allemaal erg interessant vinden!”


De NL-Doet dag werd afgesloten met een spetterend optreden van zanger Ab Lakeman die liederen uit het repertoire van Andre Hazes ten gehore bracht.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen