Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regiofinale Vakkanjers 2019 op het Regio College

woensdag 6 maart 2019

Dertien vmbo-scholen strijden om finaleplaats

Vandaag vond de regiofinale van het project Vakkanjers plaats in het Atrium van het Regio College Zaandam. Aan deze halve finale deden teams mee van dertien vmbo-scholen uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Tijdens de regiofinale streden deze dertien scholen om een plek in de landelijke finale van Vakkanjers.

Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Zij doen dit aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. Vandaag was de opdrachtgever Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het was de bedoeling dat de scholen in de challenge ‘vrijheid in beweging’ hun kijk op vrijheid verbeelden naar een monument van nu. De vmbo-scholen hebben stuk voor stuk een creatief monument gemaakt en uiteindelijk was het Over-Y College uit Amsterdam de grote winnaar en deze school mag dus naar de landelijke finale.

Vakkanjers

Tijdens de landelijke finale doen er ook mbo-teams mee, deze gaan echter direct door naar de finale en deden niet mee met de regiofinale. De finale van Vakkanjers vindt plaats op donderdag 16 juni 2019 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen