Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College studenten kwalificeren zich voor Skills The Finals

dinsdag 24 januari 2017

Vakprestaties leveren onder tijdsdruk. Mbo-studenten Sven Griemlink (Bouwtimmerman), Robin Ruijter en Jeffrey Kelder (Straatmaker) van roc Regio College laten zien dat ze beschikken over vaardigheden en talent in hun discipline. Als echte techniektoppers kwalificeerden zij zich voor de nationale Skills finale. Afgelopen week streden de Regio College studenten in de voorrondes tegen 21 bouwtimmermannen en 5 andere straatmaker duo’s.

In meerdere Skills voorrondes streden studenten Bouwtimmerman en studenten Straatmaker van diverse mbo-instellingen in Nederland tegen elkaar. Aan de hand van een zes uur durende opdracht beoordeelde de vakjury de studenten. Afgelopen week wisten 8 bouwtimmermannen en 6 straatmaker teams zich te kwalificeren voor de nationale finale: Skills the finals.

Skills The Finals vindt plaats van 16 tot en met 18 maart 2017. Tijdens deze finale strijden Sven, Robin en Jeffrey met andere mbo-studenten om de titel nationaal kampioen in hun vakgebied. De nationale winnaars mogen deelnemen aan WorldSkills in Abu Dhabi.

Skills
Skills heeft als doel om het mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om leerlingen een uitdagende leerervaring te geven. Deelnemen aan Skills geeft talenten een podium. Het zorgt voor verdere talentontwikkeling en creëert vaktrots bij de studenten, docenten en ouders. 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen