Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College organiseert geslaagde netwerkbijeenkomst Taal naar Werk

woensdag 17 februari 2016

De Nederlandse taal leren is stap één, maar daarna wil je natuurlijk ook graag echt aan de slag. Voor de cursisten van ‘Taal naar Werk’ van het Regio College, waar nieuwkomers Nederlands leren, werd daarom in februari een netwerkgalerie georganiseerd. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de gemeente, UWV en uitzendbureau PDZ aanwezig. Op creatieve manier konden de aanwezigen elkaar tips geven met uiteindelijk doel een betaalde baan.

Netwerk galerie

Het was een gezellige drukte in de ruimte bij het Regio College. Aan de muren hingen ‘moodboards’. Alle cursisten hadden hier hun ideale baan gevisualiseerd. Andere aanwezigen konden door middel van ‘geeltjes’ tips geven. Zo kon Firdaus Khan(UWV) aan Bishnu (keukenmedewerker) een lijst geven van Indische en Nepalese restaurants in Amsterdam, waar Bishnu met zijn CV onder de arm langs kan gaan. Joost van der Tak (UWV) gaf Inga (juridisch medewerker) de tip om met haar universitaire juridische opleiding en haar kennis van de Poolse taal, te kijken naar een baan als intermediair voor de uitzendbureaus, die bemiddelen voor Poolse uitzendkrachten. Varina, een Arubaanse met Dominicaanse roots, kan dankzij het contact dat door Joost van der Tak is gelegd, volgende week als afwasser in de spoelkeuken beginnen.

Een spannend tweede onderdeel was de ‘pitches’, waarin de cursisten zichzelf moesten presenteren. Een goede oefening voor het sollicitatiegesprek.De organisatoren, docenten Jage van Uuden en Miriam Grootscholten, kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en zijn blij verrast met de creativiteit en inzet van hun cursisten.    

Taal naar Werk

Taal naar Werk van het Regio College begeleidt anderstaligen met een taalachterstand naar een betaalde baan. Door het beter beheersen van de Nederlandse taal wordt het vinden van een betaalde baan gemakkelijker. Het programma bestaat naast taallessen uit sollicitatie trainingen en bemiddeling naar werk.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen