Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College opent nieuwe onderwijsvleugel

vrijdag 4 november 2016

Woensdag 2 november werd de nieuwe, gerenoveerde onderwijsvleugel Zorg en Welzijn van het Regio College officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Jeroen Olthof, wethouder van onder andere jeugd en zorg, van de gemeente Zaanstad. Vooraf aan de opening werd een mini-conferentie georganiseerd over de ontwikkelingen binnen onderwijs, zorg en welzijn.

Tina Ridder, afdelingsmanager Zorg en Welzijn, leidde het programma. De eerste die zij uitnodigde was Wim van Amersfoort, Voorzitter College van Bestuur. Wim vertelde in zijn speech dat binnen de nieuwe onderwijsvleugel het interieur volledig is aangepast aan het moderne onderwijs. Deze nieuwe manier van lesgeven, de theorie en praktijk in één ruimte, maakt het onderwijs efficiënter en leuker. Zoals bijvoorbeeld het lokaal van de opleiding tandartsassistenten waar alle moderne apparatuur aanwezig is, zodat de studenten het vak ook in de praktijk kunnen leren. Dit geldt ook voor de andere opleidingen Zorg en Welzijn, zoals bijvoorbeeld doktersassistent of apothekersassistent binnen het Regio College.

Gastsprekers
Kete Kervezee en Louise Elffers gaven vervolgens beiden een boeiende presentatie. Kervezee is voorzitter van de Commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen. Ze wees op het belang van een brede scholing in een veranderende en vergrijzende maatschappij. Daarvoor is samenwerking tussen de opleidingen, studenten en de beroepspraktijk wel echt noodzakelijk. Elffers is lector Beroepsonderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam en lid Raad van Toezicht Regio College. Zij heeft onderzoek gedaan naar schoolcarrières in het beroepsonderwijs waarbij de binding met het onderwijs en de emotionele betrokkenheid van essentieel belang zijn voor studiesucces.

Tijdens de forumdiscussie, die geleid werd door Martijn Kool, afdelingsmanager Regio Entree, schoof ook Leo Groenendaal, directeur-bestuurder Pennemes aan. Zij beantwoordden vragen van studenten, docenten en andere aanwezigen wat tot een interessante discussie leidt.

Opening
De officiële opening werd ingeluid met en stukje toneel verzorgd door 3 dramadocenten. Zij vertelden in het kort dat het in de zorg weer om de mensen moet gaan. De verpleegster is zo druk met haar administratieve taken dat ze even geen tijd heeft voor de patiënt, die vervolgens omvalt met zijn rolstoel. De manager geeft aan dat dit echt niet kan en dat zij er voor de patiënt moet zijn. Ze gaan samen met de patiënt een dans doen om te verbinden met elkaar. Vervolgens klinkt er discomuziek en gaan de lichten uit. Iedereen klapt mee op de maat van de muziek en ineens is de discobal verlicht door wethouder Jeroen Olthof waarmee de nieuwe onderwijsvleugel officieel geopend is. Aansluitend kregen de gasten een rondleiding door de vleugel en werd er geproost!

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen