Menu
Actueel

Nieuws en pers

Deelnemer van Regio College wint de restauratietimmerman wedstrijd van Nederland

donderdag 17 december 2015

René Sol is de beste restauratie timmerman van Nederland

Op 15 en 16 december vond bij stichting RIBO in Hengelo de Skills Heroes Beroepenwedstrijd plaats. In twee dagen namen zeven leerlingen, die op verschillende ROC’s in Nederland de MBO-opleiding Restauratie Timmeren volgen, het tegen elkaar op. Zij kregen allemaal een specifieke opdracht, zoals bijvoorbeeld  een kerkraam of pui te maken. Hierbij moesten ze nieuwe en oude technieken met elkaar combineren. De moeilijkheidsgraad was hoog, maar alle leerlingen brachten het er goed vanaf.

Onze deelnemer van de restauratie opleiding, René Sol, werd na een spannende wedstrijd eerste en is daarmee de beste leerling timmerman in de restauratie van Nederland! Een topprestatie! Wij willen hem hierbij van harte feliciteren met deze titel! René heeft zijn opleiding bijna afgerond en dan is deze titel natuurlijk de kers op de taart.

Marcel Beemsterboer (docent Restauratie): “Fantastisch dat we met het Regio College voor de tweede opeenvolgende keer de kampioen van Nederland hebben geleverd. Ik ben enorm trots op René en vind het fascinerend om te zien hoe hij de afgelopen maanden gegroeid is. Het is echt een topper.”

René is in dienst bij Bouwmensen Kennemerland Zaanstreek Waterland en werkt al enige jaren bij de Amsterdamse restauratieaannemer Witte Bouw en Aannemersbedrijf. Witte: “Ik ben ontzettend trots op Rene. Ik vind het heel belangrijk dat we nieuwe vakmensen blijven opleiden, maar dan moeten leerlingen wel een plek krijgen waar ze het vak kunnen leren. Ik wil ze die plek graag bieden.”

De beroepenwedstrijd in Hengelo vond dit jaar voor de tweede keer plaats en is een initiatief van Skills Netherlands, stichting RIBO en ROP Nederland.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen