Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College leerlingen bedenken én organiseren vossenjacht basisschool Marimba!

woensdag 28 mei 2014

“Ik ga op jacht!” roept een basisschool leerling van de Marimba uit Purmerend enthousiast. Het is geen normale schooldag voor alle kinderen. Vandaag gaan ze op vossenjacht! Het is dan ook niet voor niets dat er deze woensdag in de straten allerlei sprookjesfiguren rondlopen. Vanwege het vijftienjarig jubileum van de basisschool werden eerstejaars leerlingen van de opleiding Outdoor & adventure van het Regio College benaderd om een vossenjacht te organiseren. Er werden prachtige draaiboeken opgesteld met bijbehorende activiteiten. Op woensdag was het zover, de vossenjacht ging van start! Vanwege de enorme omvang werden tweedejaars leerlingen van de mbo-opleiding ook ingezet om groepjes te begeleiden. “Echt te gek dat wij dit mogen doen, wij leren om sportieve en animatie activiteiten te bedenken en organiseren. Daarom past dit perfect bij onze opleiding”, aldus een leerling Outdoor & adventure.

“Kijk, een ridder. Ik wil ook een zwaard!” aldus enthousiaste Bink, een jongen uit groep 3. Wekenlang werkten de eerstejaars leerlingen van de mbo-opleiding Outdoor & adventure aan het ontwikkelen van drie vossenjachten. “Omdat de vossenjacht voor alle groepen leuk moet zijn bedachten we voor groep 1 t/m 3, groep 4,5, 6 en groep 7,8 verschillende vossenjachten. De vossenjacht voor de grotere kinderen moet natuurlijk spannender zijn!”, aldus een Regio College leerling. De mbo-leerlingen bedachten allerlei spellen en activiteiten. Voor de herkenbaarheid werden de juffen en meesters van de Marimba ingezet als vossen, en met succes. “Ik vond het heel leuk om mijn eigen juf Bianca te zien als heks”, aldus een van de kinderen.

Ontzettend tevreden zijn de Outdoor & adventure leerlingen over het evenement. “Het was een groot succes. De kinderen liepen zoekend door de gebieden, dolenthousiast om hier verklede docenten aan te treffen. Ook de activiteiten vonden zij heel leuk om te doen. Ze konden boogschieten, bommen gooien, schatzoeken, spons gooien, touwklimmen en koekhappen. Het was soms een drukte van belang, maar wel erg gezellig. Het is zo leuk om al die kinderen zo bezig te zien”, aldus Bodé Mul, oud-leerling van basisschool De Marimba, die dit jaar haar diploma voor Outdoor & Adventure hoopt te behalen.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen