Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College krijgt prachtige impuls voor kloppend hart van nieuwe technologieën

donderdag 23 mei 2019

Rijkssubsidie toegekend voor doorontwikkeling van onderwijsproject Fieldlab Robotica NH

Vandaag kwam het goede nieuws dat het Regio College een toekenning heeft gekregen uit het Regionaal investeringsfonds mbo van ruim 1,1 miljoen euro. Dit bedrag maakt de doorontwikkeling mogelijk van Fieldlab Robotica NH. In dit Fieldlab kunnen studenten van vmbo, mbo en hbo ervaring opdoen met robotica en moderne technologieën, en samenwerken aan projecten uit de praktijk. Wethouder Gerard Ram is blij met de toekenning van de subsidie: “Mooi nieuws en een bekroning voor de perfecte samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid! Met deze bijdrage kunnen we belangrijke stappen zetten in de ontwikkeling van hoogwaardig techniekonderwijs. Dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat we onze kinderen opleiden voor het werk dat in de toekomst bij Zaanse bedrijven ontstaat.”

Scholing en moderne technologie
Fieldlab Robotica NH brengt de ontwikkelingen van nieuwe technologieën in de sectoren techniek, groen en zorg bij elkaar in een grote praktijkruimte en een theorielokaal. Beide ruimtes zijn gehuisvest in de moderne bedrijfshal van Bosma & Bronkhorst in Zaandam. Bij het Fieldlab komen verschillende industriële en educatieve robots beschikbaar, evenals zorgtechnologie en eHealth producten. Bedrijven, instellingen en onderwijs kunnen hier terecht voor training, masterclasses, experimenten en vakscholing op het gebied van robotica en moderne technologie.

Handen ineengeslagen

Fieldlab Robotica NH is een samenwerking tussen 38 bedrijven uit de sectoren techniek, groen en zorg, de gemeente Zaanstad, 13 onderwijsinstellingen -waaronder het Regio College- en de Provincie Noord-Holland. Samen zetten zij de schouders onder hun gemeenschappelijke doel: studenten klaarstomen voor de banen van de toekomst. Hierdoor hebben studenten goede baankansen en bedrijven krijgen de door hen gewenste 'twentyfirst century skilled' werknemers van de toekomst. Het Regio College is penvoerder van dit project, dat in totaal 3,5 miljoen omvat.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen