Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College in valentijnssferen met acties voor het goede doel

donderdag 14 februari 2019

Roc Zaanstreek-Waterland heeft ‘hart voor elkaar’ op 14 februari

Een liefdevolle dag op het Regio College in Zaandam en Purmerend: zowel de studentenraad als de School voor Zorg, Welzijn & Sport organiseerden een valentijnsactie en steunden daarmee een goed doel. Met een rozenverkoop voor de Voedselbank en spelletjes, beautybehandelingen en 3D-rozen voor de ouderen kleurde het Regio College vandaag nog iets roder dan normaal.

Onder het motto ‘Hart voor elkaar!’ werden vandaag op het Regio College in Zaandam en Purmerend, maar ook op enkele vo-scholen, rozen verkocht voor een euro per stuk. De gehele opbrengst hiervan gaat naar de Voedselbank. “Er is zo veel negativiteit op de wereld”, aldus voorzitter van de studentenraad Rosalie Kats. “Valentijnsdag leek ons het uitgelezen moment om iets moois voor een ander te kunnen doen.” Zo’n duizend rozen gingen er over de toonbank; zowel de studentenraad als de Voedselbank zijn erg tevreden met dit resultaat.

Valentijnsactie SR

Naast deze rozenactie werd er ook een andere actie op touw gezet. Deze ontstond na een tweet van wethouder Songül Mutluer: zij twitterde over de bestrijding van eenzaamheid en docent Emin Kececi ging hierop in. Een nieuwe samenwerking was geboren en zo kwamen er vandaag zestig ouderen vanuit diverse zorgcentra naar het Regio College om zich eens goed in de watten te laten leggen. ’s Morgens kregen ze een behandeling van de studenten uiterlijke verzorging en ’s middags werden er spelletjes gedaan en praatjes gemaakt met de studenten dienstverlening. Ook kregen ze uitleg over de 3D-printer en gingen ze naar huis met een leuke verrassing: een heuse 3D-roos! De ouderen, studenten en medewerkers kijken terug op een prachtige dag waar nog lang over nagepraat zal worden.

Groepsfoto

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen