Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College geeft kijkje in de keuken aan school op Sumatra

dinsdag 30 september 2014

Maandagmiddag 29 september ondertekende Wim van Amersfoort, voorzitter van het College van Bestuur van het Regio College, samen met de heer Candrianto, directeur van de SMTI school uit Padang, bij de locatie Cypressehout 99 in Zaandam een convenant. Hierin spreken ze af om samen te werken op het gebied van de voltijdopleiding binnen procestechniek; Operator A. De samenwerking heeft o.a. betrekking op het uitwisselen van kennis en onderwijsactiviteiten, maar biedt leerlingen en medewerkers van het Regio College ook de kans om mee te doen aan een uitwisselingprogramma met Padang.

Wim van Amersfoort, voorzitter College van Bestuur, ondertekent het convenant met de heer Candrianto, directeur van de SMTI school uit Padang

De tweeëntwintigkoppige Indonesische delegatie, schooldirecteuren van beroepsopleidingen en medewerkers van het ministerie van Industrie, arriveerde in de ochtend bij het Regio College. Het gezelschap bezocht de Techniekcampus aan het Jonkerplantsoen, waar o.a. de procesopleidingen van het Regio College zijn gevestigd. De Indonesiërs zijn ook geïnteresseerd hoe de samenwerking is tussen het bedrijfsleven en de techniekopleidingen. Om een voorbeeld hiervan te laten zien, kregen ze een korte rondleiding in de praktijklokalen van de installatieopleidingen bij  InstallatieWerk. Deze is gevestigd binnen het Regio College.

De ondertekening van het convenant vond voor de lunch plaats. Wim van Amersfoort: “Het Regio College heeft een traditie om met diverse bedrijven en scholen samen te werken. Ik kijk uit naar deze internationale samenwerking met een land waar Nederland een lange traditie mee heeft.”     

Aanleiding

De SMTI school in Padang (grote plaats op Sumatra) is een school voor voltijds beroepsonderwijs in de procesindustrie waar leerlingen in drie jaar worden opgeleid. Deze school leidt procesoperators op voor met name de voedingsmiddelenindustrie. Het Regio College is gevestigd in een regio met veel voedingsmiddelenindustrie en biedt als enige binnen de regio een voltijdopleiding hiervoor aan. Om deze reden heeft de VAPRO het Regio College en de SMTI school met elkaar in contact gebracht om kennis uit te wisselen. De VAPRO, de landelijke organisatie voor beroepsonderwijs in de procesindustrie, helpt in Indonesië beroepsonderwijs voor procesoperators op te zetten.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen