Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College/FPTC wint Pro-Motor award

vrijdag 24 maart 2017

“Een unieke samenwerking in de Zaanstreek waarbij de bundeling van kennis een groot innoverend vermogen oplevert en elke student in dit traject een baan vindt.” Met deze woorden roemde de jury onder leiding van Ab van der Touw (CEO Siemens) het gezamenlijke initiatief en doorzettingsvermogen van de stichting Food & Proces Tech Campus. Dit netwerk bestaande uit het Regio College, OVO Zaanstad (het vmbo in Zaandam), 17 bedrijven en de gemeente Zaanstad sleepte op donderdag 23 maart de Pro-Motor award binnen die werd uitgereikt in De Hallen in Amsterdam.  

Bijzonder traject met veel potentie voor studenten
In 2012 hebben de samenwerkende partijen de handen ineengeslagen en werd de stichting Food & Proces Tech Campus (FPTC) opgericht. Voor de Pro-Motor award werden vijf innovatieve projecten genomineerd die uitblinken in hoe beide partijen elkaars kansen weten te benutten en te versterken. Saskia Hovinga, projectleider FPTC: “Wij zijn ontzettend blij met het winnen van de Pro-Motor award. Het is geweldig dat er erkenning is voor hetgeen alle partijen gezamenlijk doen. Het is een echte beloning.” De kern van dit project is de opzet en inrichting van een techniekcampus met een praktijkhal voor food- en procestechniekopleidingen in Zaandam. Saskia: “Het bijzondere aan het winnen van deze award is dat de jury de potentie van dit project ziet voor onze studenten. Wij bieden als een van de weinige opleidingscentra technische opleidingen op niveau 2 en 3 aan. Er is zelfs geen enkele BOL 2/3 opleiding operator in Nederland waarbij zoveel bedrijven intensief betrokken zijn. Het gaat in dit project echt om BOL studenten van 16 tot 18 jaar die vanuit het vmbo een rechtstreekse route van het mbo naar de arbeidsmarkt wordt geboden. Hiermee is de kennis gebundeld, nieuw beroepsonderwijs tot bloei gebracht, worden jongeren opgeleid en banen voor hen binnen de deelnemende bedrijven mogelijk gemaakt.”

Pro-Motor award
De Pro-Motor award is de prijs die één keer per jaar wordt uitgereikt aan een ambitieus idee om zo kwaliteit te belonen en innovatie te stimuleren bij de deelnemende centra, waarbij beroepsonderwijs en bedrijven samenwerken aan de kenniseconomie van Nederland. De award wordt ondersteund door het Platform Bèta Techniek.

Food & Proces Tech Campus
Met de Food & Proces Tech Campus slaan het Regio College, de gemeente Zaanstad en OVO Zaanstad de handen in een met de volgende deelnemende bedrijven: Forbo Flooring, Zaanse Olie Raffinaderij, Tate & Lyle, Exter Aroma, van Wijngaarden, Hilton Meats, Olam, Loders Croklaan, Buteressence, Cargill cocoa, ENCI, Sanquin, Cargill multiseed, Cargill soya, PDZ, Randstad en SWA. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaanstad, de Amsterdam Economic Board, de Provincie Noord-Holland en het ministerie van OCW.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen