Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College en de Bieb werken samen aan alfabetisering Zaanstreek

maandag 5 september 2016

Roc Regio College, de Bieb en Stichting Lezen en schrijven werken in Zaanstad samen om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de taallessen voor mensen met een taalachterstand en timmeren daarbij flink aan de weg. Zo wordt op 6 september een historische rondwandeling georganiseerd en vindt op 7 september een informatieve bijeenkomst plaats in de Bieb aan de Westzijde, om 19 uur.

Er zijn in de Zaanstreek veel mensen met een taalachterstand of mensen die niet of slecht kunnen lezen en schrijven. Door de taallessen van het Regio College kunnen zij op een laagdrempelige manier (beter) leren lezen en schrijven of hun nederlands verbeteren. Naast de taallessen organiseert de Bieb aanvullende activiteiten zoals het begeleiden van vrijwilligers. Die vrijwilligers ondernemen, samen met deelnemers van de taallessen, diverse activiteiten. Zo kan het geleerde meteen in praktijk worden gebracht. Stichting Lezen en Schrijven ondersteunt de activiteiten door onder andere deskundigheidsbevordering.

Deze aanpak is succesvol. Vorig jaar ontving een van de deelnemers de tweede prijs in de landelijke ‘Taalheldenprijs’. Ook dit jaar is er weer een deelnemer genomineerd voor die prijs.

Hebt u belangstelling voor de taallessen, de historische rondwandeling of om naar de bijeenkomst op 7 september te komen? Neemt u dan contact op met Ilona Rozemeijer van het Regio College, telefoon (075) 681 4075.

De historische rondwandeling start op 6 september om 9 uur vanaf Cypressehout 95.

De informatieve bijeenkomst vindt plaats op 7 september om 19 uur in de Bieb aan de Westzijde in Zaandam.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen