Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College dubbel in de prijzen met gouden Schoolkantine Schaal 2018 én 2019

donderdag 31 januari 2019

Zaans roc heeft gezonde voeding hoog in het vaandel staan

Het Regio College heeft op de valreep van het afgelopen jaar een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Maar ook voor 2019 is deze titel zeer recent binnengesleept. Het winnen van deze prijzen toont aan dat de schoolkantine gezond is ingericht. Gezonde voeding is een thema dat bij het Regio College hoog op de agenda staat en deze prijzen zijn dan ook met trots in ontvangst genomen.

 Regio College Winnaar Gouden Schaal

Naar aanleiding van een Europese aanbesteding heeft het Regio College samen met haar nieuwe cateraar Markies Catering B.V. hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal. Het oog van studenten valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Ook is er altijd water beschikbaar bij de diverse watertappunten en bij cateringuitgiftes zelf. De studenten zijn blij met het aanbod dat verleidt tot het maken van een gezondere keuze.

In 2017 zat het Regio College al op niveau zilver, maar in de gehouden aanbesteding is bewust gekozen hoger in te zetten. In de strategienota ‘VerNIEUWen en verSTERKen’ van het Regio College is een prominente rol weggelegd voor het onderwerp ‘leefstijl en bewegen’, maar ook vanuit de maatschappelijke verantwoording is het stimuleren hiervan een vanzelfsprekendheid. Het krijgt daarom een vaste plek in alle opleidingen. Met dit programma worden studenten gestimuleerd om te werken aan een gezonde en actieve leefstijl. Daarnaast biedt de kantine gezonde en betaalbare producten voor studenten en medewerkers, en wordt er maandelijks gratis fruit beschikbaar gesteld.

Het Regio College wil benadrukken dat het behalen van de schalen mede dankzij cateraar Markies binnen een vrij korte periode is gerealiseerd. Markies is specialist in onderwijscatering die in het geval van het Regio College op allerlei cateringgebieden creatief meedenkt, verantwoorde voeding onderschrijft, goed communiceert en belangrijker nog: de stelling ‘afspraak is afspraak’ hanteert. Deze elementen zijn cruciaal voor een goed partnership. 

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Het Regio College organiseert jaarlijks een aantal open dagen waar toekomstige studenten informatie kunnen krijgen over de vele opleidingen die worden aangeboden. Op deze dagen worden tal van leuke acties opgezet om studenten op een leuke en innovatieve manier in aanraking te laten komen met het mbo-onderwijs. Wat is er mooier dan de hedendaagse studenten te laten zien dat er op het gebied van eten en drinken ook over de toekomst wordt nagedacht? Het Regio College is trots op de behaalde gouden Schoolkantine Schalen en de open dag van 30 januari jl. was een uitermate geschikt moment om dit te vieren.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen