Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College behaalt vignet Gezonde School

vrijdag 15 juni 2018

Onlangs is er op het Regio College een audit uitgevoerd in het kader van vignet Gezonde School. Op basis van deze audit is het Regio College op het Themacertificaat Bewegen en sport positief beoordeeld. Dit betekent dat de school het vignet 'Gezonde school' mag gebruiken.

Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen, die structureel, planmatig en integraal werken aan het verbeteren van de gezondheid van studenten. Met het vignet laten scholen zien dat zij voldoen aan bepaalde kwaliteitscriteria.

Het Regio College heeft de afgelopen jaren veel gedaan aan de opzet van het aanbod sport en bewegen. De lessen sport en bewegen zijn voor 1e en 2e jaars BOL-studenten. Bij deze lessen staan beter leren bewegen en met plezier sporten centraal. Daarbij worden leerlingen geïnteresseerd en geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden op het gebied van sport. Bovendien wordt bewegen gekoppeld aan het toekomstige beroep van de leerlingen.

Bij de ontwikkeling van het beweegaanbod zijn medewerkers goed meegenomen in het proces, waardoor er veel draagkracht is ontstaan. Ook wordt er gewerkt aan het beweegaanbod voor personeel.

'Er worden nog meer stappen gezet in dit proces, maar de school kan trots zijn op de gestructureerde manier waarop het aanbod bewegen en sport is neergezet.' aldus mevrouw Slinkman, projectleider vignet 'Gezonde School'.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen