Menu
Actueel

Nieuws en pers

Poppenkastvoorstelling door deelnemers Helpende zorg en welzijn

maandag 2 juni 2014

 

Wie heeft er op mijn kop gepoept?


Alle eerstejaars van de mbo-opleiding Helpende zorg en welzijn bij het Regio College in Zaandam hebben onlangs in het kader van de vakken muziek en handvaardigheid een poppenkastproject gedaan. “De praktijkvakken binnen de opleiding Helpende zorg en welzijn zijn vooral gericht op de zorg, het was erg leuk voor de deelnemers om nu eens creatief bezig te zijn, met en voor kinderen,” zegt muziekdocente Marije de Jong.

Poppenkastvoorstelling Helpende zorg en welzijn

In kleine groepjes zijn de leerlingen aan de slag gegaan met de opdracht: bedenk en maak een poppenkastvoorstelling voor kinderen van 2 tot 5 jaar, en geef die op je stageadres. De groepjes werden zo ingedeeld dat er in elk groepje wel een leerling zat die op dat moment stage liep bij een kinderdagverblijf of in groep 1/2 van een basisschool.

De meeste groepjes bedachten zelf een verhaal en schreven daarbij een script. Sommige leerlingen kozen ervoor om een bestaand verhaal te bewerken tot een script (zoals over de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept). De voorstelling moest verder twee bekende kinderliedjes bevatten, die eerder in de muzieklessen aan bod waren gekomen.

In de handvaardigheidslessen hebben de leerlingen zelf alle poppenkastpoppen gemaakt en het decor gebouwd. Tijdens de generale repetitie op school zijn de leerlingen beoordeeld, daarna hebben ze de voorstelling uitgevoerd op het stageadres. De leidsters en leerkrachten reageerden enthousiast: leuke voorstellingen, creatief gemaakt. De kinderen zongen en deden lekker mee.

Ook tijdens het open huis eind maart hebben een aantal leerlingen hun voorstelling uitgevoerd. Dat leidde tot positieve reacties bij de bezoekers en veel leuke gesprekken tussen geïnteresseerde vmbo-leerlingen en deelnemers.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen