Menu
Actueel

Nieuws en pers

Pizza bakken bij het Regio College

woensdag 27 maart 2013

Op maandagochtend 25 maart kwam een klas tweedejaars vmbo-tl-leerlingen van het Over-Y College in Amsterdam pizza’s bakken bij het Regio College in Zaandam. Paco Riupassa, leermeester keuken bij AanZ! (de niveau 1 AKA-opleidingen van het Regio College), stelde zijn keuken en expertise graag beschikbaar voor deze unieke praktijkles.

Het initiatief kwam van Wendy Latjes. Zij is ambulant begeleider bij het Regio College en begeleidt in die hoedanigheid deelnemers van het Regio College met een rugzakje. Daarnaast is zij docent verzorging bij het Over-Y College.

Wendy: “Als vmbo-tl beschikken we niet over een keuken. En het leek me leuk om in het kader van het vak verzorging eens in de praktijk aan de slag te gaan. Dus heb ik Paco benaderd en die reageerde enthousiast. Van te voren hebben we het in de klas over voedselhygiëne gehad en we hebben recepten besproken; hoe lees je bijvoorbeeld een recept.”

De leerlingen, gestoken in schort en papieren koksmuts, vinden het geweldig. Ze zijn druk bezig met het bereiden van verse pizza’s: het maken en uitrollen van het deeg, schoonmaken en snijden van de ingrediënten, beleggen en dan de oven in, waaruit inmiddels de heerlijkste geuren opstijgen. Als de pizza in de oven zit wordt er netjes opgeruimd en schoongemaakt. Het hoogtepunt moet dan nog komen: samen in het restaurant de eigengemaakte pizza’s opeten, alvorens weer met de bus terug naar school te gaan in Amsterdam.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen