Nieuws

Persconferentie brengt weinig nieuwe maatregelen mbo

donderdag 7 mei 2020

Gisteravond, 6 mei, vond er weer een persconferentie plaats over de maatregelen rond het Coronavirus. Voor onze studenten verandert er weinig. De online lessen en de geplande examens voor diplomakandidaten gaan gewoon door.   

Examinering start zoals gepland
Ga jij dit jaar diplomeren? Vanaf maandag 11 mei starten, zoals eerder gecommuniceerd, de ingeplande examens van de diplomakandidaten. Waar praktijkexamens niet in de praktijk uitgevoerd kunnen worden, vinden deze examens plaats op school.  Alle voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Je hebt inmiddels alle informatie hierover ontvangen. Mocht dat niet zo zijn, neem dan contact op met je studieloopbaan coach. We wensen je alle succes met je examens.  

Beperkt praktijklessen
Premier Rutte maakte gisteren wel een klein nieuwtje bekend. Vanaf maandag 15 juni mogen we heel beperkt praktijklessen op school geven. Dit zal beperkt zijn, want er mogen niet te veel mensen tegelijkertijd in het gebouw aanwezig zijn. De komende periode onderzoeken we wat hierin de mogelijkheden zijn. Zodra hierover meer bekend is, communiceren wij dat via de DLWo > informatie over corona voor studenten. 

Samen maken we het mogelijk
Omdat vanaf maandag 11 mei zowel studenten als medewerkers naar onze school in Zaandam komen, wijzen we je wederom op de afspraken die dit mogelijk maken. Deze afspraken vind je in het protocol op de DLWo.

Natuurlijk blijft gelden:

  • Heb je verkoudheidsklachten, blijf dan thuis.
  • Was je handen regelmatig.
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Vermijd drukte.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.

Het mag niet te druk worden in de bussen en treinen. Daarom vragen we je met klem om zoveel mogelijk op de fiets of te voet te komen en op de tijden dat je op school moet zijn.