Menu
Actueel

Nieuws en pers

GGD constateert open tbc

vrijdag 17 april 2015

De GGD heeft een geval van open tbc geconstateerd. Dit blijkt ook een leerling van het Regio College te zijn. De GGD heeft in overleg bepaald welke mensen onderzocht moesten worden. Onderzoek richtte zich op klasgenoten, op het docententeam en op andere medewerkers die met deze leerling contact hebben gehad. De kans op besmetting is alleen reëel bij direct, face to face, contact.

Er is bij leerlingen geen besmetting geconstateerd en voor de GGD is er op dit moment geen aanleiding om in deze groep verder onderzoek te verrichten. Er is bij twee docenten een tuberculose infectie geconstateerd. De vorm die is aangetroffen levert geen besmettingsgevaar voor anderen op. De GGD zal, voor verder onderzoek, medewerkers oproepen uit de groep docenten die minder frequent contact hebben gehad met deze deelnemer.

Er is geen reden om leerlingen thuis te houden, de lessen gaan gewoon door.

Indien er nog vragen zijn kan er contact opgenomen worden met GGD te Zaandam, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9:00 en 15:00 tel. (075) 651 92 49. 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen