Menu
Actueel

Nieuws en pers

Ontwerp van student Regio College in Chicago gerealiseerd

dinsdag 22 januari 2019

 

Roy Haasbroek met het in Chicago ontworpen 'beeldje'.

 “Het is al heel leuk om te zien dat je ontwerp in Chicago werkelijkheid wordt. En het is natuurlijk helemaal een geweldig idee dat je werk in het Koehnline Museum of Art komt te staan!”

Roy Haasbroek, tweedejaars student Technicus engineering (werktuigbouw, niveau 4), kijkt terug op een spannende en leerzame periode bij het Regio College in Zaandam. Het is voor hem heel normaal geworden om tijdens een conference call met het Oakton Community College uit Chicago, zijn ontwerpen in het Engels te presenteren. Roy: “Vanaf september tot januari werkte ik mee aan een schoolproject waarbij studenten van het Regio College, het Nova College en Oakton Community College werken aan een gezamenlijk project. Ze ontwerpen en ontwikkelen een soort 'Lego 2.0'. Deze bouwstenen moeten zowel in Nederland als de USA op elkaar passen. Op elke steen komt een universele duurzame boodschap vanuit de 17 Global Goals, de SGD's. De scholen printen (3D) tegelijkertijd deze blokjes en bouwen stap voor stap gezamenlijk aan één uniek 'Statue of exchange'.” Het door Roy ontworpen ‘beeldje’ komt binnenkort samen met de ‘beeldjes’ van de andere scholen in het Koehnline Museum of Art te staan.

Het project wordt groter en groter …
Met dit project kon Roy zijn kerntaak voor Ontwerp & Tekenen behalen. Nu blijkt dat de samenwerking een succes is, biedt het Regio College vier studenten de mogelijkheid om aan dit overseas project mee te werken. Daarnaast sluit ook een school uit Zweden aan bij het project. Voorheen maakte elke school een ontwerp, dat overseas werd geprint. In de volgende fase van het project worden de studenten van de verschillende scholen aan elkaar gekoppeld. Samen maken zij meerdere internationale ‘beeldjes’. Deze ‘beeldjes’ worden ook tentoongesteld bij het Koehnline Museum of Art. Uiteindelijk wordt er uit alle ‘beeldjes’ één ontwerp  gemaakt, dat op groot formaat bij de deelnemende scholen geplaatst wordt en er zijn plannen om dit grote ‘beeld’ ook bij het Amsterdam Light festival 2020-2021 te tonen.   

Kom naar de open dag en print ook jouw wereldboodschap in Chicago!
Wil je meer weten over dit project? Tijdens de open dag op 30 maart kun je het ‘beeldje’ van Roy en het ‘beeldje’ van het team uit Chicago bewonderen. Daarnaast kunnen de enthousiaste docenten je alles over het project vertellen.
Heb je ook een boodschap voor de wereld die je in Chicago op het ‘beeldje’ wilt laten printen? Dit kan! Lever je boodschap in tijdens de open dag. Uit alle boodschappen worden 12 winnaars getrokken. Wie weet is jouw boodschap straks in Koehnline Museum of Art te zien!

Open dag Regio College, 30 januari, 18.00-20.30 uur, Cypressehout 99, www.regiocollege.nl.   

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen