Menu
Actueel

Nieuws en pers

Olympisch goud voor BuitenSPEELdag van Regio College

woensdag 8 juni 2016

Op woensdag 8 juni stond de Koemarkt in Purmerend volledig in het teken van ‘Purmerend gaat Olympisch’, het thema van de BuitenSPEELdag. Meer dan 400 basisschoolkinderen wierpen zich in de sportieve strijd, aangemoedigd door mbo-studenten Pedagogisch medewerker van het roc Regio College, die samen met organisatie Spurd de dag organiseerden.

Het mooie weer in combinatie met de zomers getinte spelletjes toverden de Koemarkt om tot één groot speelplein. Kinderen konden kiezen uit hordelopen, kogelstoten, estafettelopen, speerwerpen, basketballen,  turnen maar ook uit medailles knutselen, vlaggen maken en schminken. “Spelen is bewegen én je creativiteit gebruiken”, aldus docent Ankie Sanderman die de bijna 70 studenten bij het project begeleidde.

De Olympische onderdelen zijn speciaal voor de BuitenSPEELdag op maat gemaakt voor kinderen. Zo besluit Melissa (6) om de turnmat van begin tot eind al koppeltjeduikend af te gaan. En iets verderop rolt Mitch(8) tijdens het spel kogelstoten met een bal zeven kegels om. “Spelen op de tablet is leuk,” zegt hij, “maar alle spelletjes hier ook!”

De studenten bedachten zelf het thema en organiseerden de hele dag, tot en met het nalopen van veiligheidsaspecten aan toe. “In totaal zijn we hier vier maanden mee bezig: ontzettend leuk”, vertelt student Sharona Schaasberg. “Je ziet hoeveel plezier de kinderen hebben vandaag. Ook de aanwezige ouders en grootouders hebben plezier. Dat is waar het voor ons om draait.”

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen