Menu
Actueel

Nieuws en pers

Ojee, wat nu?

woensdag 16 januari 2013

Leerlingen bezorgen peuters en kleuters een bijzonder middag

Ojee_wat_nu

“Wat bent u mooi! Wat bent u mooi!” De jam, smeerkaas, speculoos en hagelslag druipen van het gezicht van Melissa Daas, maar wat hebben de kinderen van TintelTuin een plezier!

Op dinsdag 15 januari werden de kleuters van kinderopvang TintelTuin en de peuters van kinderdagverblijf De Wielewaal getrakteerd op een middag meeleeftheater. Tien tweedejaars recreatieleerlingen van het Regio College verzorgden per locatie drie spetterende voorstellingen. Melissa, één van de leerlingen: “bij de recreatie-opleiding Leisure & hospitality host kreeg mijn klas de opdracht om in tweetallen een voorstelling te geven. Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen met ons meededen.”

Melissa had op 15 januari een groot probleem. “Ik was mijn make-up tas kwijt, maar mijn tegenspeler Boris de Jong had de oplossing. Er was genoeg jam, smeerkaas, speculoos en hagelslag. Hiermee heeft Boris mij opgemaakt. De kinderen gaven hem hierbij aanwijzingen. En als ik hen moet geloven zag ik er heel mooi uit. Zo kon ik toch nog met een goed gevoel naar mijn date”, aldus Melissa.

De inhoud van de voorstellingen is niet zomaar tot stand gekomen. “De voorstelling moesten we zelf schrijven. Hierbij moesten we er goed op letten dat de voorstelling bij de doelgroep aansluit”, vertelt Daisy Blok, één van de andere ‘artiesten’. Haar tegenspeler Marco van Eerden vult haar enthousiast aan: “In vier weken tijd moesten we de gepaste typetjes creëren en de te gebruiken attributen verzamelen.” Niet alleen de peuters en kleuters hadden een hele leuke middag, ook de leerlingen vonden het geweldig om de kinderen te entertainen.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen