Nieuws

Vanaf 19 oktober is het dragen van een mondkapje bij het Regio College verplicht

vrijdag 2 oktober 2020

Mondkapjes verplicht na de herfstvakantie

De directie van het Regio College stelt het dragen van mondkapjes vanaf maandag 19 oktober verplicht op alle locaties met uitzondering van Purmerend.  De directie is nog in overleg met het Horizon College of de verplichting ook in Purmerend gaat gelden. 

De mondkapjes zijn verplicht in de algemene ruimtes, zoals de gangen, trappenhuizen, kantine, Atrium en sanitaire ruimtes. Eenmaal aangekomen op de studieplek in het klaslokaal of op de werkplek in de kantoorruimte, mag het mondkapje af. Bij opleidingen waar de branchecode het dragen van een mondkapje tijdens de les voorschrijft, blijft dat onverminderd van kracht.
Met dit besluit volgt de directie de huidige lijn van het kabinet. Daarbij wil de directie met het verplicht stellen van het mondkapje meer duidelijkheid creëren. De studentenraad en de ondernemingsraad ondersteunen de ingezette maatregel.

Het Regio College faciliteert een tweetal Regio College mondkapjes voor alle medewerkers. Studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het meebrengen van een mondkapje. Bij de receptie zijn mondkapjes beschikbaar, mochten medewerkers of studenten deze vergeten zijn mee te nemen.

Heb je vragen, dan kun je terecht bij je loopbaancoach of corona@regiocollege.nl​.