Menu
Actueel

Nieuws en pers

Moedig vandaag onze studenten aan tijdens de Vakkanjers Challenge!

woensdag 12 juni 2019

Studenten van Regio College pitchen zelfgebouwd monument in finale Vakkanjers

Studenten van het Regio College uit Zaandam staan vandaag in de finale van de Vakkanjer Challenge 2019 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Tijdens het afsluitende event Vakkanjers LIVE presenteren vmbo'ers en mbo'ers uit heel Nederland hun 'monumenten van nu' aan opdrachtgever het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De Werkspoorkathedraal verandert voor de gelegenheid in een grote techniekarena waarin duizenden leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs de wereld van techniek kunnen ontdekken.

Het team van het Regio College, bestaande uit vier studenten van Middenkader techniek, werkte de afgelopen maanden hard aan hun idee. Op 12 juni pitchen ze hun prototype tijdens de finale aan het Nationaal Comité 4 en 5 mei. 

Vakkanjers is een programma waarin vmbo'ers en mbo'ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge 'vrijheid in beweging' – met meer dan 6.000 deelnemers – daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. De teams met de beste ideeën pitchen hun prototypes voor jury en publiek tijdens Vakkanjers LIVE. Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek.

Kom ook onze studenten aanmoedigen! Er is veel te zien!

De finales van de Vakkanjers zijn voor iedereen toegankelijk! Dus kom ook onze studenten aanmoedigen! Naast de vakwedstrijden is er voor de bezoekers ook nog veel ander leuks te zien. Als bezoeker krijg je bijvoorbeeld een kijkje behind the scenes van een festival. Je ervaart wat er allemaal nodig is voor het opzetten van een groot event zoals Lowlands, Pinkpop of Mysteryland. Maar ook YouTube-held Mastermilo is aanwezig. In de Werkspoorkathedraal bouwt hij een van zijn wonderbaarlijke voertuigen. Ondertussen legt zijn team alles vast voor een spectaculaire video op het YouTube-kanaal van Mastermilo. Maar er is nog meer. Ontdek het volledige programma op vakkanjers.nl/live.

Wij wensen onze studenten heel veel succes!

 

Foto: Olivier Huisman

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen