Menu
Actueel

Nieuws en pers

Miranda de Ruiter 2e in Taalheldenprijs

maandag 15 februari 2016
Mirande de Ruiter

Nadat Miranda de Ruiter (38) in korte tijd heeft leren lezen en schrijven bij het Regio College, stond haar ook nog een verassing te wachten. Ze heeft namelijk de tweede prijs gewonnen van de nationale Taalheldenwedstrijd. Ze moest het daarbij opnemen tegen 80 andere genomineerden.  Op een feestelijke bijeenkomst in de Beurs van Berlage ontving zij de prijs uit handen van Prinses Laurentien.

Miranda volgt lessen Nederlands bij de afdeling Educatie in de avonduren. In Nederland heeft één op de negen mensen moeite met lezen en schrijven. Stichting Lezen en Schrijven, opgericht door prinses Laurentien, heeft sinds vorig jaar de Taalheldenprijs in het leven geroepen om daar meer bekendheid aan te geven. Docente Nederlands bij het Regio College, Anita Das, heeft haar leerling Miranda voor deze prijs genomineerd. Anita: “Ik heb dat gedaan omdat Miranda in heel korte tijd heeft leren lezen en schrijven. Ze is leergierig,  gemotiveerd en heeft ontzettend veel bereikt in één jaar.”

Ambassadeur
Voor Miranda is het even wennen om zo in de belangstelling te staan. Tijdens de uitreiking ontving zij de tweede prijs, 500 euro, uit handen van Prinses Laurentien. Daarna is ze ook nog in het programma “Koffietijd” op de televisie geweest. “Gelukkig mocht ik mijn moeder meenemen naar de prijsuitreiking,” aldus Miranda. Inmiddels is zij ook ‘ambassadeur’ geworden, een voorbeeldfunctie  voor anderen om ook te  gaan leren lezen en schrijven.

Met het leren lezen en schrijven is er een wereld opengegaan voor Miranda. Voor die tijd had zij altijd anderen nodig om iets te lezen en te schrijven.. “Nu zit ik op Facebook en Whatsapp en kan ik op mijn werk (bij kringloopwinkel Noppes) dingen lezen. Ik hoor er meer bij en voel me minder beperkt. Mijn doel was ook om mijn rijbewijs te halen en daarvoor is het kunnen lezen heel belangrijk.Dat gaat nu zeker lukken.”

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen